scarlett-johansson-maakt-zeldzame-verschijning-op-de-rode-loper-in-cannes-255516
©Getty Images

De 76e editie van het Cannes Filmfestival is in volle gang, met elke dag een rode loper bezaaid met beroemdheden in de glamoureuste looks. Na premières van films als Jeanne du Barry en Martin Scorseses Killers of the Flower Moon was het dinsdagavond tijd voor de vertoning van Wes Andersons Asteroid City, waarvoor de sterrencast bijeenkwam op de bekende La Croisette in de Franse plaats. Wie de grootste indruk maakte? Scarlett Johansson, die na een afwezigheid van achttien jaar terugkeerde op de rode loper van Cannes.

Scarlett Johansson in Cannes

De laatste keer dat Scarlett Johansson op het Cannes Filmfestival verscheen was in 2005 voor de première van haar film Match Point. Sindsdien is de inmiddels 38-jarige actrice niet meer gesignaleerd in de Franse plaats. Niet ter gelegenheid van het festival, in ieder geval. Daar kwam dinsdagavond verandering in toen Johansson de rode loper in Cannes betrad samen met haar tegenspelers – onder wie Tom Hanks, Adrien Brody en Maya Hawke – en natuurlijk Wes Anderson himself.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Asteroid City, waarin Johansson een van de hoofdrollen vertolkt, vertelt het verhaal van een fictief Amerikaans woestijnstadje rond 1955. Daar vindt een conventie plaats die ‘studenten en ouders uit het hele land samenbrengt voor een wetenschappelijke competitie, rust en recreatie, komedie, drama, romantiek en meer’, aldus de omschrijving van de film. Kortom: een typische Wes Anderson-setting. Als we af moeten gaan op de trailer kunnen we veel kleur, interessante personages en de nodige plotwendingen verwachten.

Zoete Prada-looks

Om te matchen met Andersons kleurrijke wereld koos Johansson voor een levendige tint voor haar verschijning op de rode loper. Zo maakte de actrice haar opwachting in een zoetroze bustierjurk van Prada met witte bandjes. Ze maakte de look af met stervormige oorbellen – een duidelijke knipoog naar de titel van de film – en haar signature rode lip. De volgende ochtend verscheen Johansson wederom in een Prada-look. Deze keer droeg de filmster een oranje-roze-zwarte gestreepte zomerjurk van lente/zomer 2011, gestyled met zwarte platforms en een zonnebril van het Italiaanse modehuis.

Johanssons glamoureuze Prada-momenten laten zien wat we al die jaren hebben moeten missen op de rode loper in Cannes. Laten we hopen dat haar volgende verschijning minder lang op zich laat wachten.

Scarlett Johansson in Prada op het Cannes Filmfestival 2023
©Getty Images
Scarlett Johansson bij de photocall van Asteroid City
©Getty Images