lily-rose-depp-draagt-christy-turlingtons-historische-chanel-jurk-uit-de-jaren-90-255523
©Getty Images

Lily-Rose Depp vergezelde deze week haar co-sterren uit de nieuwe HBO-serie The Idol op de rode loper van het Cannes Film Festival. Voor de gelegenheid droeg ze een mini-jurk van Chanel met pailletten, versierd met een bloem in het midden. Het was ofwel een vintage stuk gedragen door supermodel Christy Turlington op de catwalk tijdens Chanels herfst/winter 1994-show, of een hommage aan het origineel.

Throwback naar de jaren 90

De actrice droeg de look zoals die te zien was tijdens de show. Zo combineerde ze de mini-jurk met transparante handschoenen en een ragfijne panty. Ze droeg echter niet de gebloemde hoofdtooi van Turlington. In plaats daarvan had ze haar in een lage knot, met losse lokken die haar gezicht omlijsten.

Sterren maken er op dit moment een gewoonte van om belangrijke supermodellenmomenten uit de jaren negentig te recreëren. Zo waren er ook al verschillende epische throwbacks op de rode loper van het Met Gala te zien dit jaar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Christy Turlington in de herfst/winter 1994 show van Chanel
©Getty Images
Christy Turlington, Chanel herfst/winter 2024

 

 

 

Lily-Rose Depp en Chanel

De mini-jurk is de recentste van vele Chanel-looks die Lily-Rose in de loop der jaren op de rode loper heeft gedragen. Van de gotische kanten jurk die ze droeg bij de BAFTA’s in 2020 tot de lila couturelook die ze koos voor het filmfestival van Venetië in 2019: Depp grijpt vaak naar het modehuis voor grote gelegenheden. Net als haar moeder Vanessa Paradis is de 23-jarige een muze van het huis geworden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Lily-Rose een Chanel-look draagt die eerder door Christy op de catwalk werd gedragen. Op het Met Gala in 2019 sierde ze de trappen van het Metropolitan Museum of Art in een onvergetelijke, met kettingen versierde jurk uit het voorjaar van 1992 (die ook te zien was bij Penélope Cruz in Broken Embraces van Pedro Almodóvar). Ze neemt haar taak als ambassadeur overduidelijk serieus.

Links Lily-Rose Depp in Chanel op het Met Gala van 2019 en recht Christy Turlington in Chanel show 1992
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.