kristen-stewart-geeft-rockstar-draai-aan-klassieke-prinses-diana-outfit-in-cannes-212662
©ANP

Het filmfestival van Cannes is nog altijd in volle gang. Steeds meer grote namen in de filmwereld en daarbuiten laten hun bekende gezicht zien op de rode loper. Een van hen is Kristen Stewart, die aanwezig is voor de promotie van haar nieuwe film Crimes of the Future. Toch lijkt haar rol als wijlen prinses Diana in Spencer nog veel invloed te hebben op haar garderobe. Dat bewijst de ster wel in twee Chanel-looks met tweed in de hoofdrol.

Kristen Stewart ‘fashion rockstar’ van Cannes

Kristen Stewart maakt eerder deze week haar debuut in Cannes. Dat doet de actrice in een gekleurde crop top en witte tulpvormige rok van Chanel. De dag erna kiest Stewart voor een meer casual-cool ensemble, wederom afkomstig van het Franse modehuis. Zo zien we haar tijdens de officiële fotosessie met Crimes of the Future-castgenoten Viggo Mortensen en Léa Seydoux in een rode tweed jumpsuit, vers van de Chanel Cruise 2023-catwalk in Monaco.

Tweed was een van de favoriete stoffen van prinses Di, die regelmatig verscheen in een mantelpak of jasje – meestal van Chanel – gemaakt van het materiaal.

Kristen Stewart op het Cannes Filmfestival 2022
©ANP
In een rode Chanel-jumpsuit

Hoewel Stewart geen onbekende is als het om Chanel-tweed gaat, zet ze in Cannes een look neer die fris aanvoelt. De Spencer-actrice draagt de jumpsuit met een paar knopen los – zonder iets eronder. Dat in combinatie met de gradiënt zonnebril, de plateauboots en een wilde haardos bezorgt ons heuse rockstar vibes.

Cool in zwarte Chanel-look

Die vibe blijft de hele dag rond Stewart hangen. Zo kiest de ster in de avond voor een tweede Chanel-look die één en al rockstar ademt. In een zwarte crop top en wijd uitlopende tweed pantalon ziet de actrice eruit alsof ze rechtstreeks van het podium komt. Vooral de zwarte zonnebril en opvallende sieraden maken haar ‘rockster-look’ compleet. Als er iemand – op Diana na – tweed cool weet maken, dan is het Kristen Stewart wel.

Een ding is zeker: een volgend (mode-)optreden van Stewart zouden we voor geen goud willen missen.