bella-hadid-steelt-de-show-in-vintage-versace-uit-de-jaren-80-tijdens-cannes-filmfestival-212651
©ANP

Stop de persen: Bella Hadid is geland in Cannes! Het supermodel arriveert deze week in de Franse kuststad om de vertoning van de film L’Innocent op het Cannes Filmfestival bij te wonen. Hadid is geen onbekende in het leveren van glamoureuze rode loper-looks op de Croisette en stelt ook dit jaar niet teleur.

Bella steelt de show in een vintage ontwerp uit de jaren ’80 dat de extravagantie van het decennium volledig omarmt. Nee, geen grote schoudervulling, maar in plaats daarvan een dramatische, vintage Versace-look.

Bella Hadid draagt vintage Versace in Cannes

Voor haar stijlvolle comeback op het Cannes Filmfestival draagt Bella Hadid een strapless zwarte Versace-jurk met een corset-taille en volumineuze strik van tafzijde die de taille accentueert. Het ontwerp werd oorspronkelijk gemaakt door Gianni Versace in 1987 voor een Teatro alla Scala-productie van de opera Salomé. Nu schittert Bella Hadid in de dramatische outfit, een tijdloze look gestyled door Law Roach.

Hadid combineert haar jurk met haar kenmerkende slick eyeliner en knotje met loshangende pony. Om haar jurk nog meer glamour te geven, draagt het supermodel oogverblindende juwelen van Chopard – een must in Cannes.

Bella Hadid in Cannes
©Getty Images

Bella’s look past in de stijl van volumineuze silhouetten die in de jaren ’80 het straatbeeld domineerden. Zoals Vogue’s archiefdeskundige Laird Borrelli-Persson het een paar jaar geleden verwoordde: “De schouders hadden linebacker proporties en de rokken waren opgebold met enorme volumes.”

Tegelijk past de jurk helemaal in de stijl van dit moment. Zo omarmen labels als Batsheva, Rodarte en Carolina Herrera dit seizoen allemaal grote, extravagante silhouetten. Net zoals sterren als Kate Middleton, Natalia Dyer en Yseult. Nu voegt ook Bella Hadid zich bij de trend, met als resultaat één van de beste Cannes-looks tot nu toe.

Bella Hadid in Cannes
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.