bella-hadid-onthult-dat-ze-spijt-heeft-van-een-neuscorrectie-op-haar-14e-207943
©ANP

Mocht je denken dat het leven van een supermodel altijd over rozen gaat, think again. Bella Hadid is het levende bewijs dat een prachtig uiterlijk niet altijd betekent dat alles je makkelijk afgaat. Eerder was het model al open over haar strijd met de ziekte van Lyme, haar depressies en geschiedenis met gewelddadige relaties. Nu onthult Bella dat ze zich de ‘lelijke zus’ voelde in vergelijking met Gigi Hadid, en spijt heeft van de neuscorrectie die ze vervolgens op haar veertiende liet doen.

Bella Hadid over haar neuscorrectie

Het half-Nederlandse model siert de aprilcover van de Amerikaanse Vogue. In het nieuwe nummer spreekt ze openhartig over haar jeugd en hoe onzeker ze was over haar lichaam. “Ik was de lelijkste zus. Ik was de brunette. Ik was niet zo cool als Gigi, niet zo extravert”, zegt ze. “Dat is echt wat mensen over mij zeiden.” De opmerkingen waarmee Bella te maken kreeg, tastten haar gevoel van eigenwaarde aan. “Als je dingen zo vaak te horen krijgt, ga je het jammer genoeg ook geloven.”

Die onzekerheden hebben ertoe geleid dat ze een neuscorrectie onderging op veertienjarige leeftijd. Achteraf heeft Bella spijt van die beslissing, en wenst ze dat ze “de neus van haar voorouders had behouden”. Door de kritiek op haar uiterlijk geloofde ze dat ze het niet waard was om model te zijn. “Ik heb het imposter syndrome gehad waarbij mensen me het gevoel gaven dat ik dit allemaal niet verdiende”, aldus Bella.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

“Waar was ik mee bezig? Hoe kon een meisje met ongelooflijke onzekerheden, angsten en depressies, problemen met haar lichaamsbeeld, eetproblemen, die het haat aangeraakt te worden en intense sociale angsten heeft, in deze business terechtkomen? Ik vraag me dat nog steeds af, maar door de jaren heen ben ik een goede actrice geworden.”

Geen fillers

Bella spreekt in het interview niet alleen openlijk over haar neuscorrectie; ook kaart ze de geruchten aan dat ze fillers zou hebben gebruikt. Het 25-jarige model zegt nooit andere cosmetische ingrepen te hebben laten doen. “Mensen denken dat ik met mijn gezicht heb geknoeid vanwege één foto van mij als tiener die er puffy uitziet.”

Ze vertelt verder: “Ik ben er vrij zeker van dat je er nu niet hetzelfde uitziet als toen je dertien was, toch? Ik heb nooit fillers gebruikt. Laten we daar maar voor eens en altijd duidelijk over zijn. Ik heb er geen problemen mee, maar het is niets voor mij.”

Hoe Bella dán aan haar prachtige jukbeenderen komt? Het blijkt een combinatie te zijn van goede genen en een klassieke beautytruc. “Wie denkt dat ik mijn ogen heb laten liften of hoe het ook heet, het is gezichtstape! The oldest trick in the book“, aldus het supermodel.