gigi-hadid-heeft-platinablond-haar-en-nu-willen-wij-ook-platinablond-haar-207715
©ANP

Met het woord ‘haartransformatie’ krijg je zelfs de aandacht van mensen met de minste interesse in celebritynieuws. Na de recente gedaantewisseling van collega en vriendin Kendall Jenner is ook Gigi Hadid van uiterlijk veranderd. Het supermodel heeft de laatste jaren veel kapsels gekend, van bruine lokken tot rosé, maar haar nieuwste look zal je verbazen. Gigi gaat nu met platinablond haar door het leven.

Gigi Hadid gaat platinablond

Waar we de laatste tijd een zekere voorkeur zagen voor (koper)rode en grijze kapsels, experimenteert Gigi Hadid graag met een andere opvallende kleur: platinablond. Na een drukke modemaand keert het model terug naar huis in New York, om vervolgens weer het vliegtuig te pakken naar Londen voor de off-schedule Burberry herfst/winter 2022-show. Eenmaal aangekomen in de Engelse hoofdstad maakt ze meteen een onuitwisbare indruk met haar nieuwe look.

Gigi Hadid op de catwalk bij Burberry's herfst/winter 2022-show
©Burberry
Gigi Hadid op de catwalk bij Burberry's herfst/winter 2022-show.

Tijdens de Burberry-show krijgen we een nadere blik op Gigi’s platinablonde look. Op de catwalk bij Riccardo Tisci’s intieme presentatie voor het Britse modehuis verschijnt het model in een zwarte, glanzende padded jas, een lange sjaaltop en dijhoge leren laarzen. Haar kersverse platinablonde lokken zijn strak naar achter gekamd in een knot.

Even later, na de show, stapt Gigi naar buiten in een zwarte trench. Dat doet ze samen met zus Bella, die ook meeloopt in de show en haar oudere zus vergezelt in een lichtroze set met de iconische Burberry-ruit.

Gigi en Bella Hadid in Londen
©ANP
Gigi en Bella Hadid bij de Burberry-show in Londen.

 

 

Gedurfd kapsel

Het is de lichtste haarkleur die Gigi ooit heeft gehad, maar zeker niet de makkelijkste. Het is namelijk geen sinecure om zulke bijna witblonde lokken te krijgen – zelfs niet als je al een lichte kleur van jezelf hebt. Zo moet het haar eerst ontkleurd worden voordat het in de beoogde tint geverfd kan worden. Dat bleekproces is behoorlijk schadelijk voor het haar.

Mocht je zelf voor platinablond willen gaan, houd er dan rekening mee dat gebleekt haar van nature poreuzer is, dus sneller kan breken. Professionele hairstylisten bevelen versterkende producten aan die de schade minimaal houden, zoals Olaplex. Gebruik ook regelmatig een voedend en versterkend haarmasker om je haar zo gezond mogelijk te houden.