gigi-hadid-doneert-haar-fashion-month-inkomsten-aan-oekraiense-hulp-207215
©Getty Images

Gigi Hadid kondigt op Instagram aan dat ze al haar inkomsten van deze fashion month zal doneren aan hulpacties in Oekraïne, dat momenteel te maken heeft met een agressieve invasie van Russische troepen in opdracht van president Vladimir Poetin. Het model is deze weken niet weg te slaan van de catwalks. Ze loopt onder meer mee in de grote herfst/winter 2022-shows van Michael Kors, Versace, Vivienne Westwood en vele anderen.

Gigi Hadid doneert aan Oekraïne

“Het hebben van een vast fashion month-rooster betekent dat mijn collega’s en ik vaak nieuwe mode presenteren tijdens hartverscheurende en traumatische gebeurtenissen”, schrijft Gigi Hadid op Instagram. “We hebben geen controle over onze schema’s, maar we willen wel graag ‘voor’ iets goeds (red.) lopen. In de voetsporen van mijn vriendin [en collega-model] Mica Argañaraz beloof ik dat ik mijn verdiensten van de herfst/winter 2022-shows zal doneren aan hulp voor degenen die lijden door de oorlog in Oekraïne, en ik blijf degenen die hetzelfde meemaken in Palestina steunen.”

Ze vervolgt haar Instagrampost met een belangrijke boodschap. “Onze ogen en harten moeten openstaan voor alle menselijke onrechtvaardigheid”, schrijft Hadid. “Mogen we elkaar allemaal zien als broeders en zusters, voorbij politiek, voorbij ras, voorbij religie. Aan het eind van de dag betalen onschuldige levens voor oorlog, niet de leiders. HANDEN AF VAN OEKRAÏNE. HANDEN AF VAN PALESTINA. PEACE, PEACE, PEACE.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

De modewereld in actie voor Oekraïne

Op talloze manieren vraagt de modewereld aandacht voor de nijpende situatie in Oekraïne. Zo delen Oekraïense talenten, zoals ontwerper Svitlana Bevza en model Eugenia Dubinov, hun ervaringen rechtstreeks vanuit Kiev. Giorgio Armani kiest ervoor om in stilte te showen en ontwerper Demna Gvasalia, gekleed in blauw en geel, draagt zijn Balenciaga-show op aan de veerkracht van de Oekraïners. Bovendien zijn grote merken en detailhandelaren, zoals Net-a-Porter, Nike, Chanel en Louis Vuitton, helemaal gestopt met exporteren naar Rusland. Modellen Hadid en Argañaraz gaan nog een stap verder en doneren dus alle inkomsten die ze in de modemaand hebben ontvangen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.com.