gigi-hadid-sluit-moschinos-meest-bizarre-show-tot-nu-toe-in-heel-veel-goud-en-tule-206658
©ANP

Gigi Hadid heeft een drukke start van de Milan Fashion Week achter de rug. Ze begon de dag op de Max Mara-catwalk en eindigde bij één van de meest waanzinnige Moschino-shows tot nu toe. Als afsluiter van creative director Jeremy Scott’s extravaganza zien we het model in een dramatische goudkleurige jurk met een lange tule sleep, gecombineerd met bijpassende handschoenen met gouden bladeren om de armen.

Gigi Hadid op de catwalk bij Moschino

Op het moment dat Gigi Hadid halverwege de Moschino-catwalk is, stopt ze om te poseren met haar armen omhoog. Daarmee doet de show denken aan de leuke modespektakels uit de jaren ’80 en ’90 vol lachende modellen, armbewegingen en pirouettes. Bekijk hieronder het theatrale moment.

Gigi’s performance past perfect bij de flamboyante collectie van Scott. Daarin zien we onder meer kandelaars als hoofddeksels, klokwerken als shoulder pads en jurken die dienst kunnen doen als barokke fluwelen divans.

Moschino herfst/winter 2022
©ALESSANDRO LUCIONI/GORUNWAY.COM

Gigi’s zus Bella Hadid loopt ook mee in de show. Zij draagt een zwarte jurk die een sleutelgat moet voorstellen, inclusief goudkleurige barokke details. De modellenzussen poseren later backstage met Scott, die zelf een rood ruimtepak draagt (een replica van David Bowman’s pak uit de film 2001: A Space Odyssey).

Met zowel Gigi als Bella in Milaan, verwachten we dat de Hadid-zussen de catwalks dit seizoen blijven domineren. Alhoewel, het lijkt ons sterk dat het theatrale moment van Gigi Hadid en Moschino overtroffen wordt.

Gigi en Bella poseren backstage met Moschino creative director Jeremy Scott
©VITTORIO ZUNINO CELOTTO/Getty Images
Gigi en Bella poseren backstage met Moschino creative director Jeremy Scott.

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.