van-prinses-diana-tot-bella-hadid-de-beste-wraaklooks-aller-tijden-203279

Wist je dat prinses Diana haar bekende revenge dress, die beschouwd wordt als de voorloper van alle wraaklooks, amper droeg? De jurk, gemaakt door de Griekse ontwerpster Christina Stambolian, hing al drie jaar in haar kast voordat ze hem aantrok. Diana was bang dat het ontwerp te gewaagd was.

Haar keuze om de zwarte jurk te dragen op het zomerfeest van de Serpentine Gallery in juni 1994, was een last minute beslissing. Naar verluidt zou ze voor iets van Valentino gaan, maar ze bedacht zich op het laatste moment.

Diana, die de wraaklook uitvond

Het was namelijk de avond waarop een controversieel televisieprogramma werd uitgezonden, waarin de overspelige relatie van koning Charles en Camilla Parker-Bowles, nu de koningin, in detail werd beschreven. “Ze wilde er geweldig uitzien”, zegt haar vroegere styliste en wijlen Vogue-redacteur Anna Harvey. “En dat deed ze.”

Het zorgde ervoor dat Diana voorpaginanieuws werd. “The Thrilla He Left To Woo Camilla”, schreef The Sun boven een foto van de prinses die uit haar auto stapt in de nauwsluitende jurk, een parelketting om haar nek en een brede glimlach. Het moment is nu een regelrechte mood geworden.

De wraakjurk is te zien in het vijfde seizoen van The Crown, gedragen door Elizabeth Debicki. De actrice wordt gefotografeerd terwijl ze een van Diana’s beroemdste momenten naspeelt. Ze stapt uit haar auto en draagt een zwarte off-shoulderjurk en parelsnoeren met een saffieren edelsteen om haar nek.

De beste wraaklooks aller tijden

Naast Diana zagen we in de loop der jaren meer beroemdheden in head turning looks waarmee ze hun kersverse exen het nakijken gaven. Hieronder hebben we de beste wraaklooks ooit voor je verzameld.

Bella Hadid, 2017

Voor Bella Hadid was het Met Gala 2017 een gelegenheid om te pronken met haar uitzonderlijk strakke lichaam. Dat deed ze door een kanten bodystocking met kralen te dragen, in het bijzijn van haar voormalige vriend The Weeknd, die aanwezig was met zijn toenmalige nieuwe vriendin Selena Gomez.

bella hadid draagt wraaklook
©Getty Images
1/8
Native Share

 

Jennifer Aniston, 2005

Op de première van de film Derailed in New York zag Jennifer Aniston er heel anders uit dan voorheen. De actrice droeg een nauwsluitende jurk van Chanel met kralen, waarmee ze liet zien dat ze geen zin had in de roddels over het stuklopen van haar huwelijk met Brad Pitt.

jennifer aniston in haar wraaklook
©Getty Images
2/8
Native Share

 

Jennifer Lopez, 2004

Jennifer Lopez had haar verloving met Ben Affleck net verbroken toen ze de rode loper van de Golden Globes opliep in een okergele jurk van Michael Kors, waarin ze er stralend uitzag.

jennifer lopez in gele jurk
©Getty Images
3/8
Native Share

 

Prinses Diana, 1994

Op de dag dat haar voormalige man koning Charles zijn overspel toegaf op nationale televisie, verscheen Diana in een off-shoulderjurk van Christina Stambolian. Het begrip ‘wraaklooks’ was een feit.

prinses diana in wraakjurk
©Getty Images
4/8
Native Share

 

Elizabeth Hurley, 2000

Elizabeth Hurley ging all out tijdens een verjaardagsfeestje van Valentino Garavani. De diep uitgesneden halslijn en het body-hugging silhouet van haar champagnekleurige jurk zetten een duidelijke streep onder haar relatie met Hugh Grant.

elizabeth hurley in champagnekleurige jurk
©Getty Images
5/8
Native Share

Ariana Grande, 2018

Na het verbreken van haar verloving met Pete Davidson – en een rollercoaster romance – bracht Ariana Grande niet alleen de monsterhit Thank U, Next uit, maar zag ze er ook nog eens stralend uit in een poederroze look.

ariana grande in roze jurk
©Getty Images
6/8
Native Share

Irina Shayk, 2019

Bij wie kun je beter aankloppen dan bij Donatella Versace voor een showstopping wraaklook? Irina Shayk ging na haar breuk met Bradley Cooper naar Milaan, waar ze over de Versace-catwalk paradeerde in een sexy mini-jurk.

irina shayk op de catwalk bij versace
©Getty Images
7/8
Native Share

Kristen Stewart, 2013

Na haar break-up met Robert Pattinson trok Kristen Stewart een Chanel-blazer, hotpants en stoere accessoires uit de kast. Een look waarmee ze menig hoofd liet draaien in Parijs.

kristen stewart in chanel
©Getty Images
8/8
Native Share

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.