streetstyle-trend-grijs-haar-wordt-massaal-omarmd-tijdens-de-modemaand-207517
©ANP

Steeds meer vrouwen kiezen voor prachtige grijze lokken. Dat geldt ook voor het hippe modevolk dat de fashion weeks in de grote modesteden bezoekt. Van Londen tot Parijs, grijs haar is overal dé streetstyle-trend en als je het ons vraagt absoluut here to stay.

Grijs haar

“Post-lockdown is er een gevoel van vrijheid ontstaan. Veel vrouwen raakten tijdens de pandemie in een soort ‘grijs haar-sleur’ omdat ze niet naar hun kapper konden. Uiteindelijk veranderde dat gevoel. Nu omarmen ze juist hun grijze lokken en genieten ze van de transformatie”, vertelt haarstylist Luke Hersheson. “Voorheen was het een no-go om grijs te zijn, tegenwoordig staat grijs niet meer voor ‘oud’. Zoveel mensen, van jong tot oud, kiezen voor ‘zilver’.

Stijlvol

Verschillende fashionable vrouwen vieren hun grijze lokken, zien we op de straten van de modesteden. Zo ook Sarah Harris van de Britse Vogue, die de chique haarkleur lang geleden al bijzonder cool maakte. Dus of je nu voor een geverfde grijze coupe gaat of je eigen grijze lokken omarmd, met dit kapsel loop je er uiterst stijlvol bij.

Hieronder een aantal van de meest stijlvolle grijze kapsels die we, buiten de shows om, zagen tijdens de fashion weeks.

Grijs haar tijdens Milan Fashion Week
©Phil Oh
Grijs haar tijdens New York Fashion Week
©Phil Oh
Grijs haar tijdens Paris Fashion Week
©Phil Oh
Grijs haar tijdens Paris Fashion Week
©Phil Oh
Grijs haar tijdens Paris Fashion Week
©Phil Oh
Grijs haar tijdens Paris Fashion Week
©Phil Oh

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.