de-10-grootste-modelmomenten-herfst-winter-2022-van-julia-fox-catwalkdebuut-tot-supermodellen-bij-off-white-207436

Een seizoen van haartransformaties, cameo’s van beroemdheden en reünies van supermodellen, maar bovenal een viering van individualiteit. Ontdek hieronder de modelmomenten die het herfst/winter 2022-seizoen bepalen.

Dé modelmomenten van herfst/winter 2022

Julia Fox bij LaQuan Smith
©Getty Images
1/10
Native Share

Julia Fox maakt catwalkdebuut bij LaQuan Smith

Het voelt “pressy and gaggy” voor clubwear-koning LaQuan Smith om vriendin Julia Fox te casten in zijn herfst/winter 2022-show, en dus doet hij het. De show begint een uur te laat, wat de publiciteitsstunt – Fox’ catwalkdebuut in de nasleep van haar breuk met Kanye West – des te impactvoller maakt. Tijdens een rustige New York Fashion Week laat het duo zien dat je eigenlijk alleen maar drama nodig hebt om de iPhone-camera’s te laten flitsen.

Hunter Schafer bij Prada
©Getty Images
2/10
Native Share

Hunter Schafer sluit Prada show 

Prada’s casting is altijd een hoogtepunt van het seizoen en een voorbode van modeltrends. Voor herfst/winter 2022 haalt het modehuis een aantal muzes van de afgelopen seizoenen terug: van Hannelore Knuts tot Liya Kebede en van Erin O’Connor tot Arizona Muse. Het moment dat Instagram helemaal wild maakt? Hunter Schafer die de show sluit in wat nu al een van de cultproducten van het seizoen is: de klassieke witte tanktop.

Maggie Maurer bij Nensi Dojaka
©Getty Images
3/10
Native Share

Maggie Maurer als zwangere godin bij Nensi Dojaka

“Mensen weten dat ik er altijd ben voor een pikant moment”, vertelt Maggie Maurer aan Vogue na haar bijna naakte verschijning tijdens de Nensi Dojaka-show in Londen. Een van de kenmerkende strappy ontwerpen van de opkomende designer omlijst de baby bump van het zwangere model. Het is een catwalkstatement waarvan Maurer zegt dat het over kracht gaat, niet over pailletten. “Vrouwenlichamen zijn superkrachten”, aldus Maggie. Amen.

Kendall Jenner bij Prada
©Getty Images
4/10
Native Share

Kendall Jenner gaat voor rood

Het woord ‘haartransformatie’ kan zelfs mensen die ver weg blijven van celebritynieuws aan het googelen krijgen om te zien wie en wat er veranderd is. Kendall Jenner debuteert haar nieuwe kapsel – een glanzende rode kleur – bij Prada en bevestigt daarmee dat koper dé haarkleur du jour is.

Naomi Campbell bij Off-White
©Getty Images
5/10
Native Share

Supermodellen bij Off-White eren Virgil Abloh

Om te zeggen dat supermodellen komen opdagen voor Virgil Abloh’s laatste Off-White-show, is een understatement. Naomi Campbell, Amber Valletta, Helena Christensen en Cindy Crawford vertegenwoordigen de oude garde, terwijl Kaia Gerber, de Hadid-zussen, Adut Akech en Kendall Jenner als talenten van nu meelopen. Zelfs Abloh’s vriendin Serena Williams vliegt naar Parijs om samen met Candice Swanepoel, Karen Elson en Bianca Balti de catwalk op te gaan. Een voor in de geschiedenisboeken.

Paloma Elsesser
©Getty Images
6/10
Native Share

Paloma Elsesser is overal

Paloma wordt begroet met applaus als ze meeloopt in de shows van Supriya Lele, Conner Ives en 16Arlington in Londen. De fanfavoriet – dankzij haar ondeugende lach, prachtige schoonheid en intelligente observaties over een industrie die nog steeds een shake up nodig heeft – heeft ook haar stempel gedrukt in Milaan en Parijs. Haar bereidheid om opkomende merken te steunen, betekent dat ze altijd een speciaal plekje in ons hart zal hebben.

Gigi Hadid bij Moschino
©Getty Images
7/10
Native Share

Gigi en Bella Hadid serveren Beauty and the Beast-vibes

De favoriete modezussen Bella en Gigi Hadid maken van Tod’s, Coperni, Versace en Off-White een familieaangelegenheid. Cheesy uitdrukkingen als ‘dubbel zo leuk’ en ’twee keer zo mooi’ komen boven, maar eigenlijk hebben de twintigers gewoon heel goed hun best gedaan om de toonaangevende supers van hun generatie te zijn tijdens een druk seizoen. Het bewijs dat ze alles kunnen verkopen? Moschino’s heerlijk gestoorde Beauty and the Beast-achtige show. Drama staat deze twee goed.

Precious Lee bij Versace
©Getty Images
8/10
Native Share

Precious Lee is de Versace-vrouw die we allemaal willen zijn

Versace 2.0 is al een tijdje aan het doorsijpelen in Donatella’s gedachten. “Het vertegenwoordigt een volgende stap, waarbij de nadruk ligt op veelvuldigheid, progressie en diversiteit – precies wat ik door de nieuwe generatie gewaardeerd zie worden”, vertelt ze aan Vogue. De belichaming hiervan tijdens de herfst/winter 2022-show is Precious Lee, die er ongelofelijk sassy uitziet en perfect is als dé Versace-vrouw van het seizoen.

Sofia Steinberg bij Dior
©Getty Images
9/10
Native Share

Sofia Steinberg is de belichaming van goth chic

Een van dé modelmomenten van herfst/winter 2022? Sofia Steinberg in al haar goth chic-glorie. De Instagram-bio van Steinberg – ‘your own personal devil‘ – vertelt je veel over het model met de grote bob. Ze heeft een duidelijke Wednesday Addams-energie waar we van houden. Ook slaagt ze erin om er uitgesproken humeurig uit te zien tijdens de Dior-show – en dat in een oplichtend pak.

HoYeon Jung bij Louis Vuitton
©Getty Images
10/10
Native Share

HoYeon Jung opent Louis Vuitton

Als eerste komt de Squid Game-ster tevoorschijn bij Louis Vuitton. Ze draagt Nicolas Ghesquière’s jeugdige versie van het klassieke pak met stropdas én een begerenswaardige nieuwe handtas. Het is Jung’s eerste catwalkmoment sinds haar carrière een vogelvlucht maakte door haar prijswinnende optreden in de Zuid-Koreaanse show. HoYeon kon rekenen op een warm welkom op de eerste rij met onder andere merkambassadeurs Emma Stone, Sophia Turner en Alicia Vikander. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we HoYeon in Louis Vuitton zien.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.