van-de-beckhams-tot-de-hadids-fashion-month-zit-vol-familiemomenten-207409
©Acielle/Style Du Monde

De herfst/winter-shows van 2022 vonden plaats in de schaduw van het conflict in Oekraïne. Dat zorgde voor veel momenten van saamhorigheid. Creativiteit houdt stand in tijden van duisternis, en mensen voelen zich meer verbonden dan ooit. Zo ook tijdens de afgelopen fashion month, waar we een heleboel familiemomenten zagen. Moeders en dochters, vaders en zonen, en gekozen familieleden, zoals Naomi Campbell en Adut Akech, maakten een verschijning.

Familiemomenten tijdens fashion month

Natuurlijk zeggen cynici dat het allemaal voor de foto’s is. Het valt ook niet te betwisten dat Victoria Beckham zich bewust is van de flitsende camera’s als ze haar kinderen meeneemt naar shows. Haar plus two tijdens de Supriya Lele-show in Londen? Zoon Romeo en zijn vriendin Mia Regan. Ook bij de Saint Laurent-show in Parijs poseert Victoria samen met haar zoon. Dat doet ze in een rode lakbroek uit haar nieuwe collectie, die de vinyl looks van Julia Fox en Kim Kardashian doen verbleken.

Romeo en Victoria Beckham
©Acielle/Style Du Monde

Familievreugde wordt ook gespot buiten bij de Prada-show in Milaan, waar Robyn Simpson Reid en haar dochter Storm Reid voor geweldig haar en matching outfits zorgen. Daarnaast maakt Rocket Ayer Williams, het genetisch gezegende kind van Helen Lasichanh en Pharrell Williams, een verschijning bij Off-White, waar hij misschien wel een van de best geklede gasten is.

Helen Lasichanh, Rocket Ayer Williams en Pharell Williams

Het is de eerste show sinds de dood van Virgil Abloh, de oprichter van het label, die eind november vorig jaar op 41-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Cindy Crawford en Kaia Gerber vertegenwoordigen de oude en nieuwe generatie van supermodellen op wiens leven Abloh een impact heeft gehad. Gigi en Bella Hadid brengen een ode aan hun vriend, evenals Naomi Campbell en haar eredochter Adut Akech.

Adut Akech en Naomi Campbell

De jongste gast tijdens de modemaand is de vierjarige dochter van Serena Williams, Alexis Olympia Ohanian Jr. Al poserend (dat pruillipje!) in een roze prinsessenjurk herinnert Olympia ons eraan dat mode leuk hoort te zijn. Als Rihanna’s baby bump en al die fantastische zwangerschapslooks – nog niet vreugdevol genoeg is, dan zijn Olympia’s lieve witte sokken en sandalen dat gegarandeerd wel. Na deze modemaand wordt duidelijk: family that does fashion together, stays together.