supermodellen-brengen-eerbetoon-aan-virgil-abloh-tijdens-emotionele-off-white-herfst-winter-2022-show-206857
©ANP

Paris Fashion Week trapt af met de presentatie van Off-White herfst/winter 2022. Het is de eerste show sinds de dood van Virgil Abloh, de oprichter van het label, die eind november vorig jaar op 41-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Het was dus te verwachten dat de show een emotioneel geladen moment zou worden dat gegarandeerd de (mode)geschiedenisboeken ingaat.

Off-White herfst/winter 2022

De Off-White herfst/winter 2022-show staat in het teken van de man die de modewereld en de mensen daarin echt heeft veranderd. Het bewijs daarvoor is onder meer de indrukwekkende line-up aan modellen. Aan de leiding supermodel en Abloh’s goede vriendin Naomi Campbell, die ook meeliep in de laatste Louis Vuitton-show van de voormalig creative director.

Amber Valletta en Helena Christensen tijdens Off-White herfst/winter 2022
©ANP
Amber Valletta en Helena Christensen.

Naomi wordt vergezeld door mede-supermodellen van de ‘oude garde’, zoals Amber Valletta en Helena Christensen. Ook de nieuwere modellensquad van de ontwerper loopt de catwalk op, met namen als Gigi en Bella Hadid, Kendall Jenner en Adut Akech.

Kendall Jenner en Bella Hadid tijdens Off-White herfst/winter 2022
©ANP
Kendall Jenner en Bella Hadid.

Daar blijft het niet bij, meer bekende gezichten brengen een eerbetoon aan Abloh tijdens de openingsavond van Paris Fashion Week. Onder hen bevinden zich tennisster Serena Williams, topmodellen Joan Smalls, Karlie Kloss, Candice Swanepoel en Karen Elson, en ook moeder-dochterduo Cindy Crawford en Kaia Gerber maken een verschijning. Dat doen ze in typische Off-White-looks met veel tule, streetwear-invloeden en opvallende accessoires.

Gigi Hadid en Cindy Crawford tijdens Off-White herfst/winter 2022
©ANP
Gigi Hadid en Cindy Crawford.

Eerbetoon aan visionair

Hoewel de show Spaceship Earth: an Imaginary Experience heet, is de collectie een zeer realistisch eerbetoon aan de impact die Abloh had. Hij stond bekend om zijn vooruitstrevende ontwerpen, waarmee hij al snel de aandacht trok van het internationale modepubliek. Abloh’s designs zijn bedoeld om een statement te maken. Maar bovenal brengen ze veel plezier – wat toch de essentie van mode is én blijft.