miuccia-prada-ging-haar-eigen-gang-op-het-met-gala-en-dat-zorgde-voor-een-stijlvol-en-hilarisch-moment-252649
©Getty Images

Het Met Gala 2023 had net zoals elk jaar een thema. Deze editie stond in het teken van Karl Lagerfeld, met ‘in honor of Karl’ als officiële dresscode. Waar menig aanwezige (al dan niet succesvol) met zijn of haar look een ode probeerde te brengen aan de wijlen ontwerper, voelde Miuccia Prada zich minder geroepen onderdeel te zijn van het mode-circus. En dat zorgde voor een zeer stijlvol – en tikkeltje hilarisch – rode loper-moment.

Miuccia Prada’s Met Gala 2023-look

In een zee van zwart-witte looks met camelia’s, parels en tweed als referentie, besloot Miuccia Prada ver weg te blijven van een neutraal kleurenpallet. Het resultaat? De Italiaanse ontwerpster wijkt niet van haar eigen stijl af – zelfs niet voor het Met Gala. Gehuld in een look die zo op een Prada-catwalk past, verscheen ze op de rode loper. En dat is er een die knalt in zijn eenvoud.

Prada’s outfit was een geel-groene satijnen look, geïnspireerd op de lente/zomer 2003-collectie van haar gelijknamige modehuis. Daarbij draagt de ontwerpster groene satijnen pumps, een gouden ketting en gouden oorbellen. Ondanks de complexe samensmelting van kleur, is de outfit eenvoudig chic. En hoewel haar knallende look op geen enkele manier lijkt te verwijzen naar Karl of zijn ontwerpen, stipt stylist en oprichter van Perfect Magazine Katie Grand iets interessants aan. Onder een Instagrambericht van modewerelds favoriete Instagramaccount @stylenotcom, stelt Grand dat felgeel de lievelingskleur was van Lagerfeld. Althans, dat zou Prada zelf hebben gezegd in een interview in Dazed in 1996.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Met Gala, de ‘Prada-way’

Waar menig vrouw gehuld ging in een jurk – en dan bedoelen we echt enorme galajurken waarvan de proporties soms ongeëvenaard waren – koos Prada voor een eenvoudige pantalon. Chic, draagbaar en praktisch, en een opmerkelijke tegenhanger in een zee van rokken en jurken. En hoewel signora Prada’s dagelijkse look vaker wel dan niet uit een midirok en trui bestaat, wordt ze ook met regelmaat gespot in een broek voor feestelijke gelegenheden. Ook tijdens een chic evenement als het Met Gala dus. Prada verscheen eerder al in 2010, 2012 en 2016 in een broek naar het grootste modefeest ter wereld. Verfrissend? Absoluut.

Nog verfrissender – en een tikkeltje hilarisch – is de manier waarop Miuccia Prada de rode loper betrad. Geen uitgebreid fotomoment vol flitsende camera’s voor de Italiaanse. In plaats daarvan sneakte Prada naar binnen achter de menigte aan. Hilarische filmpjes verspreidden zich al snel over het internet, die doen lijken alsof de ontwerper even snel iets moet ophalen en later weer vertrekt – bijna als iemand die zijn gezicht even moet laten zien, maar eigenlijk liever ergens anders is. Iconic, zeker tijdens een event waar alles draait om zien en gezien worden.