irina-shayk-breekt-karl-lagerfelds-moderegel-tijdens-met-gala-afterparty-252225
©David Fisher/Shutterstock/ANP

Karl Lagerfeld beschreef het dragen van een joggingbroek ooit als een “teken van opgeven”. Maar dat weerhield Irina Shayk er niet van om een joggingsbroek aan te trekken naar een Met Gala-afterparty.

Irina Shayk op Met Gala-afterparty

Het supermodel liet de zichtbare lingerie – wat onderhand een post Met-traditie is geworden – aan Kendall Jenner over en koos zelf voor iets veel comfortabelers. Naar de afterparty droeg Shayk een witte tanktop en een grijze joggingbroek.

De relaxte look van het model ontbrak overigens niet aan feestelijke elementen. Zo hield ze de op maat gemaakte Ana Khouri-choker die ze op de rode loper droeg om. En haar Timberland-laarzen waren niet van het platte soort. Zo droeg ze een oogverblindende versie met hoge hakken dankzij een samenwerking met het merk Jimmy Choo.

Comfort

Ondanks de overvloed aan torenhoge platforms, korsetten en kattenkostuums tijdens het Met Gala, ging het model al eerder op de avond voor comfort. Al voordat ze in haar joggingbroek de dansvloer opging, liep het model over de rode loper van het Met in een paar ingetogen pantoffel-achtige schoenen, gedragen onder een zijdezachte Yohji Yamamoto-jurk.

Shayk heeft misschien een van Karls meest beruchte moderegels geschonden met haar athleisure-look, haar comfort first-outfit voor een lange nacht feesten voldeed wel aan een andere uitspraak van de ontwerper: “Don’t dress to kill. Dress to survive.”

irina shayk met gala afterparty 2023 joggingbroek
©TheHapaBlonde / SplashNews.com/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.