Volgens Victoria Monét zijn het de kleine momenten die hebben gezorgd voor haar grote successen

Vogue spreekt de singer-songwriter over hoe kleine momenten in haar leven hebben geleid tot groot succes, om de lancering van de nieuwe Mini Oak door Audemars Piguet te vieren.
Audemars Piquet

Victoria Monét heeft een momentum. Ze schrijft, zingt én danst met een bepaalde eenvoud die haar al meerdere prijzen en internationale erkenning heeft opgeleverd. Je zou bijna vergeten dat haar succes niet van de ene op de andere dag aan is komen waaien: “Je moet een beetje delusional zijn om je dingen voor te kunnen stellen die nog niet bestaan, en te geloven dat ze daadwerkelijk kunnen gebeuren”, vertelt ze aan Vogue, tijdens een shoot in LA.

In gesprek met Victoria Monét

De singer-songwriter werd geboren in Atlanta, Georgia en verhuisde op jonge leeftijd naar Sacramento, Californië. Ze werd omringd door een multigenerationele familie van muziekliefhebbers en kwam zo in aanraking met veel muzikale genres. Ook leerde ze dansen en zong ze in een plaatselijk koor. Op 18-jarige leeftijd nam ze het heft in eigen handen en spaarde ze alles wat ze sparen kon om naar Los Angeles te verhuizen en haar dromen na te jagen.

Victoria Monét voor Audemars Piguet

Zo begon Victoria Monét haar carrière met het schrijven van nummers voor een aantal grote artiesten in de muziekindustrie. De release van haar debuutalbum Jaguar in 2023 zorgde voor groot wereldwijd succes. Dit jaar ontving ze maar liefst zeven Grammy Award-nominaties – ze won in de categorieën Beste Nieuwe Artiest, Beste R&B-album en Beste Geproduceerd Album, Non-Classical.

Schrijven, dromen en visualiseren

Monét is wereldwijd bekend, maar zal nooit vergeten hoe ze daar is gekomen. Volgens haar zijn het de kleine momenten die hebben gezorgd voor haar grotere successen; het zijn de kleine stappen die haar hebben gebracht waar ze nu is. “Het is veel schrijven, dromen, visualiseren en praten met gelijkgestemden die je ideeën niet ontmoedigen”, legt ze uit. “Ik denk echt dat die kleine momenten belangrijk zijn. Ze tellen namelijk op tot iets groots. Je moet geduld hebben en weten waar je naartoe werkt.”

Je ziet de bedachtzame aanpak van Monét niet alleen terug in wat ze zegt, maar ook in hoe ze zich kleedt. De outfits voor haar shoot zijn – in samenwerking met stylist Solange Franklin – tot in de puntjes verzorgd. Zo ook de horloges om haar pols. Vandaag draagt ze de nieuwe Royal Oak Mini van Audemars Piguet, die net gelanceerd is. Een sierlijk horloge dat met gemak door zou kunnen gaan als een sieraad.

Mini Oak horloge

Miniatuur-uurwerken

De horlogemaker heeft een rijke geschiedenis in het ontwerpen van stijlvolle miniatuur-uurwerken voor vrouwen. En dat zijn zeker niet alleen horloges. Zo ontwerpen ze ook uurwerk-hangers en ringhorloges met nogal gecompliceerde, minuscule mechanismen.

De Royal Oak zelf werd in 1972 voor het eerst gelanceerd en Jaqueline Dimier, de inhouse ontwerper van Audemars Piguet in die tijd, creëerde in 1976 een kleinere versie voor vrouwen. Deze had een diameter van 29 millimeter. De Royal Oak Mini – die Monét draagt – heeft een diameter van 23 millimeter. Dit is de op één na kleinste Royal Oak ooit geproduceerd en is geïnspireerd op de Mini Royal Oak uit 1997, met een diameter van 20 millimeter.

Victoria Monét voor Audemars Piguet

Advies van Victoria Monét

De singer-songwriter draagt alle drie de horloges – met een kenmerkende Petite Tapisserie-wijzerplaat – in 18-karaats geelgoud, witgoud en roségoud. De horloges hebben een intern kwartsuurwerk en miniatuurcomponenten die met de hand zijn samengesteld. Een spectaculair item dus – net zo doordacht als de carrière van Monét. Ze vergelijkt haar pad met een plant die met zorg wordt gekweekt. “Wanneer je een zaadje plant, heb je veel geduld nodig voordat je de vruchten kunt plukken”, zegt ze beslist. “In de tussentijd moet je de plant goed verzorgen en genoeg water geven, anders komt hij niet tot bloei.”

Door haar harde werken is haar carrière op het juiste moment tot bloei gekomen. “Ik denk dat wanneer je iets graag wil, je jezelf de vraag moet stellen: ben ik bereid om er tienduizend uur in te steken?” (Volgens de ‘10.000 hours rule’ kost het je 10.000 uur om ergens heel goed in te worden, red.) Voor Monét is het duidelijk dat elk moment, hoe klein ook, zal bijdragen aan haar volgende mijlpaal. Ze blijft, ondanks haar huidige successen, daarom ook altijd vooruitkijken. “Hoewel ik al tienduizend uur in mijn carrière heb gestoken, voelt het nog steeds alsof dit het begin is. Gelukkig ben ik bereid er nóg tienduizend uur meer in te steken.”

Victoria Monét voor Audemars Piguet

Ontdek de nieuwe Royal Oak Mini van Audemars Piguet via deze link.