de-bubble-bob-is-het-kapsel-van-dit-seizoen-en-zo-style-je-m-265331
©Getty Images

Er is een nieuwe bob in town die je komende herfstlook een oppepper gaat geven. Maak kennis met de bubble bob, een van de populairste kapsels van het jaar.

Hét kapsel dit seizoen: de bubble bob

“De stijl wordt gedefinieerd door de jaren negentig curve, die tot voor kort een beetje een no-no was, en het heeft ook een beetje veerkracht”, legt de in Londen gevestigde hairstylist Luke Hersheson uit, die de naam bedacht. “Natalie Portmans haar in de film Closer is een goede referentie, net als Christy Turlingtons jaren negentig bob.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een gewelfde vorm in combinatie met uiteinden die naar onderen buigen zijn de kenmerken van een goede bubble bob. Een stijl die door zijn lengte de meeste gezichtsvormen flatteert: “Het zit in de ruimte tussen de schouders en de kin”, legt Hersheson uit. Ergens binnen die ruimte is een geschikte lengte voor iedereen.

Chic en licht 

Doorleefde kapsels hadden lange tijd de overhand, dus de boblijn is een glamoureuze en welkome nieuwe stijl. Hoewel een niet-gestylede bob altijd wel kan, zullen velen de voorkeur geven aan deze meer verfijnde en luxe look. “Het is echt belangrijk om te weten hoe de bob te stylen. De textuur is een belangrijk onderdeel van deze look”, aldus Hersheson. “Denk aan een klassieke, ouderwetse, supergladde vorm die licht naar beneden is gebogen.” Hij raadt aan een Hersheson’s Round Brush te gebruiken om de look thuis te creëren.

Net als de hush cut, een andere grote haartrend dit jaar, is de bubble bob licht en vol beweging. “Het is geknipt met een onzichtbare laag, dus minder zwaar. Het is belangrijk dat de bob er niet te grafisch uitziet, het is meer een early noughties look.” Het kapsel is ultrachic en past vooral bij een frisse huid en minimale make-up. Ontdek hieronder hoe je ‘m styled.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HERSHESONS (@hershesons)