met-een-feestelijke-zwierige-paardenstaart-a-la-jlo-ga-je-nooit-de-mist-in-278869
©Getty Images

Als het om feestelijk haar gaat, kiezen de meeste mensen voor één van de volgende twee opties: een lange, losse coupe voor een luxe look of een updo voor een traditionelere kijk op glamour. Maar als geen van beide deze feestdagen goed voelt, kijk dan eens naar Jennifer Lopez. We zagen dit jaar hoe de zangeres alles uit de kast haalde. Zo wist ze de rode lip te perfectioneren en sprankelende roségouden make-up feilloos aan te brengen. Deze week, op de valreep van 2023, was haar honingkleurige haar aan de beurt: haar zwierige, feestelijke paardenstaart was de ster van de show.

De zwierige paardenstaart van Jennifer Lopez

Hoewel het misschien een beetje gewoontjes voelt voor een soirée in december, is de bescheiden paardenstaart de perfecte keuze als je je look wat interessanter wil maken zonder er te ‘opgemaakt’ uit te zien. “Een beetje extra zwier in de staart maakt het feestelijk en glamoureus”, adviseert celebrity-hairstylist George Northwood. “En het is ook geweldig op de dansvloer.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo creëer je het gepolijste kapsel

Hoe krijg je dezelfde swishy paardenstaart als Jennifer Lopez? De sleutel tot succes is de plaatsing van de staart en de producten die je gebruikt. “Door de staart hoger op het achterhoofd te plaatsen, in plaats van lager, wordt het jeugdiger en leuker”, aldus Northwood.

Voordat je je haar vastdoet, kun je het best een paar middellange lokken en uiteinden met een hittetool bewerken om veerkracht, textuur en glans toe te voegen. En voor degenen die nog meer volume willen: spray droogshampoo door je haar en masseer het in.

Als je coupe het toelaat, trek dan je haar recht naar achteren en laat geen lokken rond je gezicht hangen. Hierdoor blijft de stijl er gepolijst uitzien en hoef je je ook geen zorgen te maken over hoe loshangende haren eruitzien. Om ervoor te zorgen dat fijne haartjes goed blijven zitten, wrijf je een stylingcrème door je haar voordat je het naar achteren trekt. Haal je handen vervolgens nogmaals over je haar voor extra zekerheid. Et voilà, je hebt een paardenstaart à la Jennifer Lopez.