dun-haar-met-deze-9-kappershacks-creeer-je-gemakkelijk-meer-volume-205250
©Acielle / Style Du Monde

Gebrek aan volume in je haar kan enorm frustrerend zijn. Gelukkig kan je – zonder je haar te verzwaren – toch dikte creëren. Of in elk geval de illusie ervan. Wij verzamelden de beste tips van kapper Luke Hersheson – die werkt met onder anderen Dua Lipa en Victoria Beckham, en geloof ons: met deze eenvoudige kappershacks ziet dun haar er binnen een handomdraai dikker uit.

Vertrouw niet op shampoo en conditioner

Je denkt misschien dat een dikke bos haar begint met een volume-shampoo en -conditioner, maar Hersheson denkt daar anders over. Volgens hem gaat het juist over wat je niet in je dunne haar doet. “Het gebruik van de verkeerde conditioner, of te veel ervan, kan het haar verzwaren en het platter doen aanvoelen, waardoor het er dunner uitziet”, zegt hij. “Ik raad het gebruik van haarmaskers en zware conditioner af. Alleen dan kun je volume en body behouden.”

Goed kapsel als fundering 

Dik uitziend haar begint bij een goed kapsel. “Een fatsoenlijk kapsel is de basis van elke styling. Je hebt vorm en lagen nodig om je ideale eindresultaat te krijgen. Anders lijkt het een beetje op een gebouw zonder fundering. Slecht geknipt haar overleeft de zwaartekracht niet, omdat het door het gewicht naar beneden wordt getrokken”, zegt hij. Zonder een goede basis kun je elk product of elke tool ter wereld gebruiken en nog steeds moeite hebben om volume te creëren.

Vraag om kortere stukken

Of het nu gaat om een ​​uitgegroeide pony of om wat laagjes rond het gezicht, korter haar aan de voorkant kan ervoor zorgen dat dun haar er dikker uitziet, onderstreept Hersheson.

Gebruik ‘haarvuller’

“We worstelen vaak met dunner wordend haar rond de slapen en zijkanten van het hoofd. Vooral als je ouder wordt. Filler-haarstukken of extensions aan de zijkanten kunnen helpen het een beetje dikker te maken”, zegt Hersheson. Haarstukken zijn ultra subtiel en hoeven er niet meer uit te zien als de old skool hair extensions. Volgens Hersheson dragen veel sterren haarvullers op de rode loper.

Draai je scheiding om

Een gemakkelijke en snelle truc om volume te krijgen, is om je scheiding te veranderen. Draai bijvoorbeeld je haar naar de andere kant. “Denk aan Kim Basinger met haar grote flick-over”, zegt Hersheson. “Een middenscheiding zorgt ervoor dat het haar er altijd platter uitziet – het omdraaien is een gemakkelijke manier om meer body te creëren.”

Speel met je kruin

Herinner je touperen nog? Deze eeuwenoude techniek is handig als je de illusie van dikkere wortels probeert te creëren. Wel adviseert Hersheson om de ouderwetse manier (met een kam) te vermijden. “Neem een ​​borstel met gemengde haren en houd het haar omhoog, duw de borstel naar beneden, net achter de wortels bij de kruin – zo creëer je een geweldige Brigitte Bardot-effect”, zegt hij.

Vind het juiste product

Haarmousse kan helpen om een volumineus effect te creëren. Hershesons nieuwe Zhoosh-schuim helpt het haar op te zwellen en te verdikken, zonder dat het plakkerig aanvoelt. Andere producten die je zeker eens kunt proberen zijn Oribe’s Grandiose Hair Plumping Mousse en Virtue’s Volumising Mousse.

Föhn naar boven

Bij het föhnen van je haar kun je er het beste voor zorgen dat de luchtstroom vanaf de wortel naar boven gaat, in plaats van naar beneden. “Het zijn de kleine dingen die echt het verschil maken”, zegt Hersheson.

Experimenteer met kleur

Goed geplaatste highlights en kleur helpen om dimensie aan dun haar te geven. “Als je textuur of contrast met kleur toevoegt, zie je meer diepte in het haar, waardoor het er dikker uitziet”, aldus Hersheson.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.