kijk-mee-hoe-kendall-jenner-zich-klaarmaakt-voor-de-oscars-2022-afterparty-209207

De rode loper van de Oscars is nog maar het begin van een nacht vol fantastische outfits. Op de officiële afterparty – georganiseerd door Vanity Fair – komen nóg meer sterren af, stuk voor stuk gekleed in de meest oogverblindende looks. Een van die aanwezigen is Kendall Jenner, die haar getting-ready proces vastlegt in een exclusieve Vogue-video.

Kendall Jenner maakt zich klaar voor de Oscars 2022

De video begint met Kendall Jenner in haar hotelkamer, waar ze er al stijlvol uitziet dankzij haar boxy zwarte blazer in combinatie met laklaarzen op dijhoogte. Samen met stylist Dani Michelle neemt ze een moment om haar zwarte Balenciaga-jurk voor de avond te bewonderen, die net is aangekomen uit Parijs. “Balenciaga en Demna namen contact met me op toen ik net in Parijs was voor fashion week”, zegt Jenner. “Ik ben zeer vereerd dat ik hun kleding van top tot teen mag dragen. Prachtig; echt anders voor mij. Het voelt heel Balenciaga, maar toch elegant en mooi – perfect voor de Vanity Fair Oscar-party.”

Na het bewonderen van de op maat gemaakte jurk is het tijd voor haar en make-up. Jenners vaste team – make-up artist Mary Phillips en hairstylist Jen Atkin – werken aan een chique beautylook die een aanvulling is op haar volumineuze jurk. “Mary en Jen zijn altijd bij me geweest. Ze zijn mijn hart en ziel”, zegt Jenner. “Altijd als we ons samen klaarmaken, staat één ding voorop: het haar, de make-up of de outfit. Vanavond laten we de jurk haar ‘moment’ hebben.” Om dat te doen, creëert Atkins een slicked-back paardenstaart die bij haar nieuwe rode tint past. “Ik voel me net een zeemeermin”, zegt Jenner.

Balenciaga, tequila en goed gezelschap

Als ze eenmaal all glammed up is, neemt Jenner even de tijd om zich op te peppen voor de lange nacht die komen gaat. Zo maakt ze een cocktail met haar eigen 818 Tequila. “Waarom niet een beetje tequila om je wat losser te maken voordat je een rode loper betreedt”, zegt Jenner. “Mijn vrienden zijn altijd helemaal hyped als ik mee uitga, omdat ik dat nooit doe. Ik ben van nature een slaperig meisje. Ik moet me mentaal, fysiek en emotioneel voorbereiden.”

Daarna is het tijd om in haar strapless Balenciaga-jurk te stappen en even snel te poseren voor de camera, voordat ze de look afmaakt met een zwarte zonnebril en een asymmetrische oorbel. Als ze klaar is om haar entree te maken, wordt ze vergezeld door zus Kim Kardashian, die een floor-sweeping blauwe Balenciaga-jurk draagt. “Oh mijn god, mag ik met Kendall Jenner naar een Vanity Fair-feest?” zegt Kim opgewonden – en zo gaan ze samen op pad.

Bekijk hieronder de volledige video.