win-kaarten-voor-de-modetentoonstelling-gianni-versace-retrospective-inclusief-hotelovernachting-233629
©Gianni Versace x Groninger Museum

Musea en mode: dat die twee een gouden combinatie zijn, bevestigt het Groninger Museum wederom met de nieuwe modetentoonstelling Gianni Versace Retrospective, de grootste tentoonstelling over de Italiaanse ontwerper ooit vertoond – eentje waar je de komende maanden zeker een bezoek aan wil brengen. Nóg leuker: maak er een weekendje Groningen van. Dan heb je meteen een goede reden om in het prachtige The Market Hotel te overnachten. Vogue.nl geeft zo’n weekend Groningen in het nieuwe jaar weg.

Tentoonstelling Gianni Versace Retrospective

Wat maakte de ontwerpen van de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace zo uitzonderlijk? Die vraag staat centraal in de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective in het Groninger Museum. De exhibitie geeft een inkijkje in het extravagante leven van de Italiaanse pionier in de modewereld aan de hand van zijn tekeningen, ontwerpen, legendarische shows en interieurdesigns, waarin mode, pop en design samenkomen.

De tentoonstelling, samengesteld door Gianni Versace-kenners Karl von der Ahé en Saskia Lubnow, bestaat uit originele stukken uit de glorietijd van Gianni Versace, van 1989 tot 1997. Ook te bewonderen: That Dress, de jurk die actrice Liz Hurley in één klap wereldberoemd maakte. In 1994 vergezelde de toen nog onbekende actrice de immens populaire acteur Hugh Grant op de rode loper van de première van de film Four Weddings and a Funeral. Het gesprek van de dag destijds? Niet Grant, noch de film, maar de zwarte zijden jurk met aan weerszijden grote gouden veiligheidsspelden van Hurley, die later de ‘bijnaam’ That Dress kreeg.

De jurk is volgens de curatoren hét kledingstuk om de impact van Gianni Versace als ontwerper te illustreren. Het ontwerp kon dus simpelweg niet in de tentoonstelling ontbreken. Leuk om te weten: de jurk wordt normaal gesproken tentoongesteld in het Metropolitan Museum of Art in New York. Speciaal voor deze tentoonstelling mag het Groninger Museum het unieke ontwerp lenen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Liz Hurley in de wereldberoemde jurk van Gianni Versace
©Gianni Versace x Groninger Museum

Win: een weekendje Groningen

Leuk nieuws voor wie dolgraag een bezoek brengt aan deze must-see modetentoonstelling: Vogue.nl mag een heel weekend Groningen weggeven. Je maakt dus niet alleen kans op kaarten voor de expositie, maar ook op een overnachting in The Market Hotel op de Grote Markt in de binnenstad, van 5 op 6 januari. Wissel het bezichtigen van de tentoonstelling in het Groninger Museum af met een bezoekje aan de wellness of het stijlvol ingerichte café van het hotel, en je keert gegarandeerd uitgerust en vol inspiratie weer richting huis.

De tekst gaat verder onder de foto.

Hoe maak je kans? Vogue.nl verloot één overnachting voor twee personen in The Market Hotel Groningen, van 5 op 6 januari, én twee kaarten voor de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective in het Groninger Museum (je mag je bezoek op 5 óf 6 januari plannen). Volg ons op Instagram en laat onder deze post weten wie jij graag mee zou willen nemen en waarom. Schrijf je om extra kans te maken in voor onze nieuwsbrief. De winnaars krijgen op woensdag 14 december een persoonlijk bericht. Over de uitslag valt niet te twisten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)