jenna-ortega-brengt-als-gothic-versace-bruid-ode-aan-haar-personage-wednesday-addams-231637
©Getty Images

Jenna Ortega is hard op weg om de scream queen van Gen Z te worden. Met hoofdrollen in films als X en Scream dit jaar bewijst de actrice een van de nieuwste talenten in het horrorgenre te zijn (ook heeft ze letterlijk een killer scream). Haar nieuwste enge project is de kersverse Netflix-serie Wednesday, waarin ze de rol speelt van de iconische (en psychopathische) Wednesday Addams, die op 23 november in première gaat.

Jenna Ortega channelt Wednesday in Versace

Voor de perstour van de serie is Jenna Ortega begonnen met haar rondes over de rode lopers, waarbij ze haar personage channelt door het kenmerkende, volledig zwarte palet van Wednesday te dragen. Het is moeilijk om dat elke keer fris en interessant te maken, maar het is de jonge actrice gelukt.

Bij de wereldpremière in Los Angeles bijvoorbeeld, waar Ortega tussen spookachtig en chic balanceerde toen ze in een look van Versace’s lente/zomer 2023-collectie verscheen. De look bestaat uit een zwarte kanten jurk met een hoge split, compleet met bijpassende sluier. Het refereert aan de griezelige sfeer van haar nieuwe serie, zonder dat het aanvoelt als een Halloweenkostuum.

Jenny Ortega in Versace
©Getty Images

Gothy chic

Eerder deze week droeg Ortega andere zwarte ensembles die een statement maakten. Voor Ortega’s optreden bij Jimmy Kimmel koos ze voor de zwarte bodyconjurk van ontwerper Dion Lee met kanten panelen. Later, bij de Critics Choice Association’s Celebration of Latino Cinema & Television, schitterde Ortega wederom in het zwart. Deze keer viel de keuze op een one-shoulder, half-doorschijnende Saint Laurent-jurk.

Hoewel Ortega nog niet de kenmerkende vlechten en witgekraagde jurk van Wednesday heeft gedragen, is ze er wel in geslaagd om op een meer Hollywood-approved manier haar personage te eren.