vandaag-is-de-serie-wednesday-de-spin-off-over-the-addams-family-te-zien-220025
©Netflix

Wie dol is op spin-offs heeft genoeg reden zich te verheugen op een paar titels. Na de prequel van Game of Thrones die deze maand verscheen, werken ook de makers van The Hunger Games én de makers van Bridgerton aan een spin-off. Maar in dat to watch-lijstje van veelbelovende titels die een vervolg krijgen, mag ook zeker de Netflix-serie Wednesday niet ontbreken, een spin-off van – jawel – The Addams Family. Goed nieuws: Wednesday is vanaf vandaag te zien op Netflix.

De vervolgserie die dertig jaar na het grote succes van de nineties film op de streamingdienst verschijnt, is volgens velen veelbelovend. Dat heeft onder meer te maken met de cast. Wij vertellen je alles wat je wil weten over de terugkeer van ieders favoriete gothic familie.

Alles over ‘Wednesday’, de spin-off van The Addams Family

De serie over de macabere familie zal velen eighties kids doen denken aan de klassieke film uit 1991, maar oorspronkelijk maakte de fictieve familie hun debuut op televisie in de jaren zestig. Van 1964 tot en met 1966 zond het Amerikaanse ABC een sitcom uit over familie, gebaseerd op striptekeningen van Charles Addams, de bedenker van de familie en hun spooky perikelen.

Na de film in de jaren negentig groeide The Addams Family uit tot een heus begrip in Hollywood. Hoewel er in de afgelopen dertig jaar verschillende vervolgfilms en -series op het witte doek verschenen – waaronder in animatievorm – herleefde het mysterieuze gezin nooit het grote succes van de jaren negentig. Maar daar hoopt Netflix nu verandering in te brengen.

Trailer ‘Wednesday’

De terugkeer van The Addams Family mag dan vooral een nostalgisch gevoel bij velen opwekken, maar veel mensen zijn ook te spreken over de cast van de serie. Zo zal de geprezen regisseur Tim Burton, onder meer bekend van de films Batman, Beetlejuice en Edward Scissorhands, de serie regisseren. De stijl van Burton past volledig bij The Addams Family – wie een blik werpt op het rijtje films van zijn hand, begrijpt waarom.

Sterker nog: die match zagen de makers van de film uit 1991 in de jaren negentig al. Burton werd toen in eerste instantie gevraagd als regisseur voor de film. Een aanbod dat hij afwees vanwege de productie van Batman Returns, waar hij op dat moment mee bezig was. De jaren negentig-film over de familie werd uiteindelijk geregisseerd door de Amerikaanse regisseur Barry Sonnenfeld. Het feit dat Burton nu alsnog de regie krijgt over de coming of age-serie, voelt voor trouwe fans als een veelbelovende inhaalslag.

De (eerste) trailer van de film toont bovendien aan dat Burton vastberaden is om het met de fans van The Addams Family ‘goed te maken’: de eerste beelden van de serie laten zien dat Burton volledig zijn stempel op de serie heeft gedrukt. Bekijk de trailer van de serie, die deze week verscheen, hieronder.

Cast en plot

Naast Burton bestaat de cast uit nog meer grote namen. Zo speelt de negentienjarige Jenna Ortega de hoofdrol van Wednesday Addams – de jongste Addams-telg, die inmiddels een tiener is geworden. De actrice brak de afgelopen jaren al door, onder meer met haar hoofdrol in The Fallout, maar heeft met haar rol als Wednesday weer een grote productie te pakken.

Maar ook de rest van The Addams Family wordt vertolkt door grote namen. Zo speelt Catherine Zeta-Jones moeder Morticia en Luis Guzman vader Gomez. Een ander bekend gezicht in de serie is tot slot Gwendoline Christie, vooral bekend als Brienne of Tarth in Game of Thrones. Christie speelt in de serie het hoofd van de school waar Wednesday naartoe gaat, na acht scholen in vijf jaar versleten te hebben dankzij haar (moordlustige) gedrag.

De nieuwe school waar Wednesday naartoe gaat, is de Nevermore Academy in een klein dorpje Jericho. In dat opzicht is de serie een klassieke high school-serie, maar dan met een spooky twist. Wednesday maakt vrienden, vijanden en heeft het zwaar met een tiener zijn – al helemaal met zulke ouders.