alles-wat-we-tot-nu-toe-weten-over-de-aankomende-prequel-van-the-hunger-games-219692
©ANP

Fans van The Hunger Games, rejoice! Er is een heuse prequel van de wereldberoemde trilogie in de maak. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Rachel Zegler (West Side Story), Hunter Schafer (Euphoria) en rijzende ster Tom Blyth. Ook is bekend gemaakt dat Viola Davis de rol van the big villain gaat spelen. Lees hier wat je moet weten over de aankomende prequel van The Hunger Games.

Waar gaat de prequel van The Hunger Games over?

De film gaat over een jonge Coriolanus Snow, de toekomstige president van Panem. Hij begeleidt een tribute voor de tiende Hongerspelen – het toernooi dat de weg vrijmaakt voor zijn tirannieke heerschappij.

Het speelt zich af zes decennia voordat Katniss Everdeen zich vrijwillig aanmeldde als tribute

The Ballad of Songbirds and Snakes speelt zich 64 jaar voor The Hunger Games af. De film is gebaseerd op de gelijknamige prequel van Suzanne Collins uit 2020. Het verhaal draait om Coriolanus Snow, de witharige president van Panem, die gespeeld werd door Donald Sutherland in de vier recordbrekende films.

In de film zien we Snow als een ambitieuze tiener. Ondanks dat hij een wees is en op de rand van armoede balanceert, weet hij uit te blinken op de Academie. Hij wordt vervolgens aangewezen als mentor van een deelnemer voor de tiende Hongerspelen: de felle (en muzikaal begaafde) Lucy Gray Baird uit District 12. Hun relatie, maar ook hét toernooi dat Snow op het pad naar tirannie zette, is het onderwerp van de langverwachte nieuwe release.

De film heeft de volgende officiële omschrijving: “Jaren voordat hij de president van Panem wordt, is de 18-jarige Coriolanus Snow de laatste hoop voor zijn ooit trotse familie, die uit de gratie is gevallen in een naoorlogs Capitol. Met de tiende Hongerspelen snel naderend, wordt de jonge Snow toegewezen als mentor van Lucy Gray Baird, de tribute uit het arme District 12. Nadat Lucy alle aandacht van Panem op zich weet te vestigen, ziet Snow kansen. De combinatie van hun showgevoel en hun nieuw verworven politieke inzicht in Snow en Lucy’s strijd om te overleven, zal uiteindelijk onthullen wie een zangvogel is en wie een slang.”

De productie is vanaf het begin doordrenkt met mysterie

Op 28 april 2022 kregen de aanwezigen op CinemaCon een eerste glimp van het aankomende actie-epos. Het betrof een raadselachtige teaser met beelden van dooiend ijs. “De wereld zal ontdekken wie een zangvogel is en wie een slang”, stond erbij. Nog intrigerender? Het feit dat de cast van de film onbekend bleef, ook al was de film al in productie. Bevestigd werd dat Francis Lawrence, die The Hunger Games: Catching Fire (2013) en het tweedelige Mockingjay (2014 en 2015) regisseerde, nu weer de regie op zich neemt. Ook Michael Arndt, die met hem samenwerkte aan de eerste film, komt terug. Hij heeft het script geschreven samen met Michael Lesslie.

Hoe ziet de cast eruit?

In mei volgde meer nieuws. Rachel Zegler, die Maria speelde in Steven Spielbergs West Side Story, neemt de rol van Baird op zich. Tom Blyth, onlangs nog te zien in Benediction en The Gilded Age, gaan we zien als Snow. In juni werd bekend dat Euphoria’s Hunter Schafer zich bij het duo voegt als Tigris Snow, de nicht van Coriolanus die dient als adviseur en vertrouweling van de toekomstige leider en hem begeleidt in zijn rol als mentor. Ook Josh Andrés Rivera, die naast Zegler in West Side Story te zien is als Maria’s tot mislukken gedoemde liefde Chino, heeft een rol in de film. Hij speelt Sejanus Plinth, een goede vriend van Snow en de mentor van een tribute uit District 2.

Alle jonge, upcoming acteurs kunnen zich voorbereiden op supersterrendom. Jennifer Lawrence kwam immers de franchise binnen als een nog weinig bekende ster van de indiehit Winter’s Bone en vertrok als de bestbetaalde actrice in Hollywood.

Viola Davis als superschurk

Oscarwinnares Viola Davis gaat Volumnia Gaul spelen, de grootste villain van het verhaal. Ze is de hoofdontwerper van de Hongerspelen, die in de film tien jaar bestaan. Gaul is daarmee de voorganger van Coriolanus Snow. “Het is vanaf het begin onze droom geweest dat Viola Dr. Gaul zou spelen vanwege de subtiele intelligentie en emotie die ze in elke rol laat zien”, zegt filmproducent Nina Jacobson. “We zijn daarom ontzettend blij dat Viola met haar buitengewone talent en aanwezigheid deze belangrijke rol zal vervullen.”

Nog meer namen

Ook Jason Schwartzman doet mee als Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, de gastheer van de tiende Hongerspelen en een voorouder van Caesar Flickerman, de flamboyante ceremoniemeester belichaamd door Stanley Tucci in de originele films. Onder de andere bekende gezichten in bijrollen zijn Zoe Renee als Lysistrata Vickers, een mentor voor een tribute uit District 12; Mackenzie Lansing als Coral, een tribute uit District 4; en Laurel Marsden als Mayfair Lipp, die Baird in aanmerking laat komen voor de spelen.

Wat is de releasedatum van de Hunger Games-prequel?

The Ballad of Songbirds and Snakes draait vanaf 17 november 2023 in de bioscoop. De reeks heeft tot nu toe wereldwijd bijna drie miljard dollar opgebracht, en deze nieuwe toevoeging, met zijn belofte van gladiatorengevechten en schokkend verraad, belooft net zo succesvol, al dan niet succesvoller, te worden. May the odds be ever in its favour.

Is er al een trailer?

Er is nog geen trailer, maar een raadselachtige teaser werd eerder dit jaar vrijgegeven. Die bekijk je hieronder in zijn geheel.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.