langverwachte-bridgerton-prequel-queen-charlotte-a-bridgerton-story-vanaf-vandaag-te-zien-247656
©Netflix

In maart 2022 werden we gezegend met het nieuwe seizoen van de ongekend populaire Netflix-hit Bridgerton. Een van de hoogtepunten van de serie? Queen Charlotte, gebaseerd op de vrouw van koning George III en fantastisch vertolkt door Golda Rosheuvel. Netflix weet precies wat de fans willen, want de streamingdienst komt met een heuse Bridgerton-prequel over het verleden van Charlotte en de andere grand dames van de Ton. Vandaag is het eindelijk zover: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien op de streamingdienst.

‘Bridgerton’-prequel over Queen Charlotte

Vorig jaar werd het geweldige nieuws bekendgemaakt dat er een Bridgerton-prequel op komst is. Het betreft wederom een productie van Shondaland, het bedrijf van seriemaker Shonda Rhimes. De nieuwe serie focust zich op het vroegere leven van Queen Charlotte. Door haar ogen volgen we in deze prequel haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite, de wereld van de personages uit Bridgerton. De titel van de prequel? Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

De vorstin, gespeeld door Golda Rosheuvel in Bridgerton, is een van de weinige historische figuren die in de serie aan bod komt, naast koning George III en prins Frederik van Pruisen. “Veel kijkers kenden het verhaal van koningin Charlotte niet voor Bridgerton. Ik ben blij dat deze nieuwe serie haar verhaal en de wereld van Bridgerton verder zal uitbreiden”, zei Bela Bajaria, head of global TV bij Netflix, destijds tegen Deadline.

Queen Charlotte in Bridgerton seizoen 2
©Netflix

Waar gaat de prequel over?

Naast het wel en wee van Queen Charlotte’s eerdere leven, krijgen we ook een jonge Lady Danbury en Violet Bridgerton te zien. “Terwijl de serie over de opkomst en het liefdesleven van een jonge koningin Charlotte gaat, vertelt het ook de verhalen van de jonge Violet Bridgerton en Lady Danbury”, aldus Netflix in een persbericht.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel Lady Danbury en Violet Bridgerton fictieve personages zijn (uit het geniale brein van Bridgerton-auteur Julia Quinn), heeft Charlotte dus echt bestaan. Ze leefde van 1744 tot 1818 en trouwde met de erfgenaam van de Engelse troon toen ze een tiener was. In de show schijnt ze zelf geen kinderen te hebben, maar in het echte leven had ze er maar liefst vijftien. Charlotte was beschermvrouwe van onder andere componisten Bach en Mozart.

Hoe ziet de cast eruit?

Omdat de prequel over de jongere versies van de bekende Bridgerton ladies gaat, krijgen we een grotendeels nieuwe cast. Maar gelukkig zien we ook nog een aantal bekende gezichten, zoals de originele queen Rosheuvel. “We zitten nog steeds in de wereld van Bridgerton. We gaan niet weg van de wereld die we kennen en waarin we Queen Charlotte graag zien”, zegt de actrice tegen E! News. “Ik denk dat het echt interessant is om te zien waar ze vandaan komt en te ontdekken wat haar heeft gevormd.”

Ook Andjoa Andoh (Lady Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Bridgerton) maken een verschijning in de spin-off. “De relaties tussen Lady Danbury, Lady Bridgerton en de koningin zijn van lange duur. Dat is waar de prequel het over gaat hebben. Shonda Rhimes schrijft het, dus het wordt geweldig”, aldus Andoh.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Hoe zit het met de nieuwe, frisse gezichten? Actrice India Amarteifio speelt de jonge koningin Charlotte, die tegen haar wil is verloofd met de mysterieuze koning van Engeland. “Als Charlotte aankomt in Londen beseft ze dat ze niet precies is wat de royals verwachten. Terwijl ze leert om te gaan met het paleis, de Ton en haar onvoorspelbare echtgenoot, groeit ze uit tot een van Europa’s meest onvergetelijke vorsten”, klinkt de beschrijving van haar personage.

Koning George III wordt vertolkt door Corey Mylchreest, terwijl Arsema Thomas klaar is om haar tv-debuut te maken als de jonge Agatha Danbury. Andere aangekondigde castleden in de prequel zijn Michelle Fairley als prinses Augusta, Sam Clemmett als de jonge Brimsley, Rob Maloney als de Royal Doctor en Cyril Nri als Lord Danbury.

Koning George in de Bridgerton-prequel
©Netflix
Corey Mylchreest als koning George III.

Eerste beelden

Op de eerste stills die Netflix heeft vrijgegeven zien we Amarteifio in kostuum: een delicaat geborduurde witte baljurk gedragen met een glinsterende zilveren mantel en een met diamanten bezette tiara. “Beste lezers, verheug u op een formele kennismaking met de royalty haarzelf, India Amarteifio, die samen met het onvergelijkbare duo Golda Rosheuvel en Adjoa Andoh de oorsprong van Uwe Majesteit zal onthullen. Queen Charlotte: A Bridgerton Story is inderdaad onderweg”, schrijft Netflix bij de foto in de typische stijl van Lady Whistledown.

Even daarna deelt de streaminggigant ook een eerste teaser van de prequel. Daarin krijgen we een glimpse van hoe het liefdesverhaal tussen Charlotte en George begon. We zien de toekomstige koningin die over een tuinmuur probeert te klimmen. Dat gaat niet zo soepel, merkt ook George op, die haar vraagt wat ze aan het doen is. De laatste zin in de video maakt een hoop duidelijk. Zo horen we George zeggen: “Ik weiger een dame in nood te helpen die over een muur probeert te klimmen zodat ze niet met mij hoeft te trouwen.” Bekijk de eerste teaser hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Officiële trailer

Op 14 februari – toepasselijk op Valentijnsdag – werd een eerste korte trailer van de prequel onthuld tijdens een virtueel fan-evenement. In de snappy fragmenten zien we het liefdesverhaal van een jonge Charlotte ontstaan. “Je huwelijk is de zaak van dit land. Dit kan niet fout gaan”, krijgt Charlotte te horen. We zien hoe het allemaal begon in beelden van haar kroning, en hoe een jonge Charlotte verandert in de Queen Charlotte die we allemaal kennen.

Dan, op 23 maart, komt Netflix met nieuwe beelden en de officiële trailer van Queen Charlotte: A Bridgerton Story. In de bijna drie minuten durende trailer zien we hoe Charlotte naar het hof wordt gebracht om te trouwen met George, die ze nog nooit gezien heeft. “Waarom ik?”, vraagt ze zich onderweg af. “Er is een erger lot dan trouwen met de Engelse koning”, is het antwoord dat ze krijgt. Een reeks turbulente gebeurtenissen volgt, met de nodige dosis drama, spanning en natuurlijk romantiek. Bekijk de gloednieuwe beelden hieronder.

Wanneer verschijnt de ‘Bridgerton’-prequel?

Netflix maakte bekend dat de langverwachte serie vanaf 4 mei 2023 exclusief te zien is op het streamingkanaal.