de-bridgerton-prequel-over-de-jonge-queen-charlotte-dit-wil-je-weten-209152
©Netflix

Eindelijk werden we gezegend met het nieuwe seizoen van de ongekend populaire Netflix-hit Bridgerton. Een van de hoogtepunten van de serie? Queen Charlotte, gebaseerd op de vrouw van koning George III en fantastisch vertolkt door Golda Rosheuvel. Netflix weet precies wat de fans willen, want de streamingdienst komt met een heuse Bridgerton prequel over het verleden van Charlotte en de andere grand dames van de Ton.

Hieronder zetten we alle informatie over de gloednieuwe spin-off voor je op een rij, van plot tot cast.

‘Bridgerton’ prequel over Queen Charlotte

Vorig jaar werd het geweldige nieuws bekendgemaakt dat er een Bridgerton prequel op komst is. Het betreft wederom een productie van Shondaland, het bedrijf van seriemaker Shonda Rhimes. De nieuwe serie focust zich op het vroegere leven van koningin Charlotte, waaronder haar liefdesleven. Een officiële titel moet nog aangekondigd worden.

De vorstin, gespeeld door Golda Rosheuvel in Bridgerton, is een van de weinige historische figuren die in de serie aan bod komt, naast koning George III en prins Frederik van Pruisen. “Veel kijkers kenden het verhaal van koningin Charlotte niet voor Bridgerton. Ik ben blij dat deze nieuwe serie haar verhaal en de wereld van Bridgerton verder zal uitbreiden”, zei Bela Bajaria, head of global TV bij Netflix, destijds tegen Deadline.

Queen Charlotte in Bridgerton seizoen 2
©Netflix

Waar gaat de prequel over?

Naast het wel en wee van Queen Charlotte’s eerdere leven, krijgen we ook een jonge Lady Danbury en Violet Bridgerton te zien. “Terwijl de serie over de opkomst en het liefdesleven van een jonge koningin Charlotte gaat, vertelt het ook de verhalen van de jonge Violet Bridgerton en Lady Danbury”, aldus Netflix in een persbericht.

Hoewel Lady Danbury en Violet Bridgerton fictieve personages zijn (uit het geniale brein van Bridgerton-auteur Julia Quinn), heeft Charlotte dus echt bestaan. Ze leefde van 1744 tot 1818 en trouwde met de erfgenaam van de Engelse troon toen ze een tiener was. In de show schijnt ze zelf geen kinderen te hebben, maar in het echte leven had ze er maar liefst vijftien. Charlotte was beschermvrouwe van onder andere componisten Bach en Mozart.

Hoe ziet de cast eruit?

Omdat de prequel over de jongere versies van de bekende Bridgerton ladies gaat, krijgen we een grotendeels nieuwe cast. Maar gelukkig zien we ook nog een aantal bekende gezichten, zoals de originele queen Rosheuvel. “We zitten nog steeds in de wereld van Bridgerton. We gaan niet weg van de wereld die we kennen en waarin we Queen Charlotte graag zien”, zegt de actrice tegen E! News. “Ik denk dat het echt interessant is om te zien waar ze vandaan komt en te ontdekken wat haar heeft gevormd.”

Ook Andjoa Andoh (Lady Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Bridgerton) maken een verschijning in de spin-off. “De relaties tussen Lady Danbury, Lady Bridgerton en de koningin zijn van lange duur. Dat is waar de prequel het over gaat hebben. Shonda Rhimes schrijft het, dus het wordt geweldig”, aldus Andoh.

Hoe zit het met de nieuwe, frisse gezichten? Actrice India Amarteifio speelt de jonge koningin Charlotte, die tegen haar wil is verloofd met de mysterieuze koning van Engeland. “Als Charlotte aankomt in Londen beseft ze dat ze niet precies is wat de royals verwachten. Terwijl ze leert om te gaan met het paleis, de Ton en haar onvoorspelbare echtgenoot, groeit ze uit tot een van Europa’s meest onvergetelijke vorsten”, klinkt de beschrijving van haar personage.

Koning George III wordt vertolkt door Corey Mylchreest, terwijl Arsema Thomas klaar is om haar tv-debuut te maken als de jonge Agatha Danbury. Andere aangekondigde castleden in de prequel zijn Michelle Fairley als prinses Augusta, Sam Clemmett als de jonge Brimsley, Rob Maloney als de Royal Doctor en Cyril Nri als Lord Danbury.

Wanneer verschijnt de ‘Bridgerton’ prequel?

Omdat er momenteel hard gewerkt wordt aan de serie, is er nog geen releasedatum bekend. Wel weten we dat er al table reads plaatsvonden, waarbij de cast bijeenkomt om het script door te nemen. Totdat we meer weten, kunnen we gelukkig het tweede seizoen van Bridgerton bingewatchen (voor wie dat nog niet gedaan heeft).