alles-wat-je-wil-weten-over-bridgerton-seizoen-2-van-cast-tot-gloednieuwe-trailer-205796

Na lang wachten heeft Netflix eindelijk de trailer van Bridgerton seizoen 2 vrijgegeven. Vogue zet daarom alles wat we tot nu toe weten over de hitserie voor je op een rijtje.

Bridgerton seizoen 2 in een notendop

Dit is het tweede seizoen van Shonda Rhimes’ blockbuster Netflix-serie, gebaseerd op Julia Quinn’s bestseller romans die zich afspelen in de Regency-periode. Bridgerton seizoen 2 gaat over Daphne’s broer Anthony (Jonathan Bailey), en Simone Ashley als Kate Sharma.

Is het nieuwe seizoen ook gebaseerd op een boek?

Terwijl de eerste reeks zwaar leunt op Julia Quinn’s roman The Duke And I, is de tweede reeks geïnspireerd op The Viscount Who Loved Me. Daarin staat Anthony’s zoektocht naar een echtgenote centraal. Net als bij zijn zus Daphne, is zijn reis naar het altaar ingewikkeld. Nadat de beruchte vrijgezel een aanzoek heeft gedaan aan de ‘diamant’ van het seizoen, Edwina, komt hij in conflict met haar afkeurende, eigenzinnige zus Katharine. Op een gegeven moment verandert hun verbale gekibbel in een wederzijdse aantrekkingskracht.

Keert The Duke of Hastings terug?

Voor degenen die het gemist hebben: The Duke of Hastings zal merkbaar afwezig zijn in seizoen twee van Bridgerton. Op 2 april 2021 deelde Netflix een met blauwe regen omlijste Instagram-post. Daarin stond: “Terwijl alle ogen gericht zijn op Lord Anthony Bridgerton’s zoektocht naar een burggravin, nemen we afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk The Duke of Hastings speelde. We zullen Simons aanwezigheid op het scherm missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie.”

Dit bleek bijna te veel om te verdragen voor een groot deel van het internet. Daarover zei maker Shonda Rhimes tegen Vanity Fair: “Ik was echt geschokt, want meestal gebeurt dat als ik iemand heb gedood die er al een tijdje was. Maar we hebben hem niet vermoord, hij leeft nog… We hebben ze een lang en gelukkig leven gegeven! En nu komt het volgende koppel.”

Daphne en Anthony in Bridgerton seizoen 2
©Netflix

En hoe zit dat met Daphne?

Alle Bridgertons zullen te zien zijn in het volgende seizoen, inclusief Daphne (Phoebe Dynevor). “Daphne zal een toegewijde vrouw en zus blijven, die haar broer helpt navigeren door het komende sociale seizoen en wat het te bieden heeft – meer intriges en romantiek dan mijn lezers misschien kunnen verdragen”, bevestigde Netflix als Lady Whistledown.

Welke castleden keren nog meer terug in Bridgerton seizoen 2?

Aangezien het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger voor de Featheringtons, kunnen we aannemen dat Lady Featherington en haar kroost ook een grote rol zullen spelen. Natuurlijk inclusief Lady Whistledown die de ‘Ton’ in toom houdt.

Hoe ziet de rest van de cast eruit?

De belangrijkste toevoeging aan de cast is Simone Ashley, die vooral bekend is van haar rol als Olivia Hanan in die andere Netflix-hit, Sex Education. Ashley speelt de rol van Anthony’s love interest, Kate Sharma. (Kun je je voorstellen wat Dr. Jean F. Milburn te zeggen zou hebben over de seksueel onderdrukte inwoners van de Ton?). Oorspronkelijk heette het personage Katharine Sheffield in de romans van Julia Quinn, maar voor de Netflix-bewerking is het personage van Ashley iets bewerkt. Zo zijn Kate en haar familie van Indiase afkomst.

De Sharma's in Bridgerton seizoen 2
©Netflix

Daarnaast speelt Charithra Chandran Kate’s zus Edwina, die verlangt naar een romantische match. Shelley Conn kruipt in de huid van Lady Mary, hoofd van de Sharma-familie. Rupert Young speelt de rol van Jack, een aristocraat die pas in Londen is aangekomen en connecties heeft met enkele van de meest prominente families. Tot slot zien we Calam Lynch als de assistent Theo Sharpe, die verfrissend liberale politieke ideeën heeft.

Is er al een trailer van Bridgerton seizoen 2?

Ja! Op Valentijnsdag – hoe toepasselijk – werd de eerste officiële trailer voor het tweede seizoen vrijgegeven. Daarin zien we dat Bridgerton nog steeds bol staat van de weelderige balzaalscènes (én slaapkamerscènes) en extravagante kostuums. Eerder werden fans al getrakteerd op een korte eerste glimp van Jonathan Bailey en Simone Ashley in hun rol als Anthony en Kate. Bekijk hieronder de trailer van Bridgerton seizoen 2.

Wat is de releasedatum van Bridgerton seizoen 2?

Netflix brengt het nieuwe deel van de hitserie op 25 maart 2022 uit.

Wat weten we al over Bridgerton seizoen 3 en 4?

In een verrassende aankondiging op 13 april 2021 bevestigde Netflix dat Bridgerton een derde en vierde seizoen krijgt. “Geachte leden van de Ton, het lijkt erop dat we een nogal speciale aankondiging hebben. Bridgerton zal terugkeren voor seizoen drie en vier. Deze auteur zal meer inkt moeten kopen…”

Aangezien elk seizoen van Bridgerton overeenkomt met één van Julia Quinn’s romans, kunnen we aannemen dat seizoen drie gebaseerd is op An Offer from a Gentleman. Daarin valt Benedict voor Sophie Beckett, de dochter van een graaf die gedwongen wordt om als dienstmeisje te werken door haar eigenaardige gemene stiefmoeder.

Seizoen vier is daarentegen geïnspireerd op Romancing Mr Bridgerton, en verhaalt over Colin’s relatie met Penelope Featherington als hij terugkeert naar de Ton na zijn reis.

Hoewel seizoenen van Bridgerton kunnen we verwachten?

Als God en Shonda Rhimes het willen, komen er acht seizoenen die overeenkomen met de acht romans, die elk de romantische tegenslagen van een broer of zus vertellen. “Het concept is dat er elk seizoen een koppel is waarop je helemaal verliefd wordt”, vertelde Rhimes aan Vanity Fair. “Er zijn acht Bridgertons. Dus tegen de tijd dat je bij Hyacinth bent – tegen die tijd is ze volwassen, we gaan natuurlijk geen kind koppelen! – zie je haar opgroeien en krijg je haar verhaal ook te zien.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.