mary-j-blige-steelt-de-super-bowl-2022-halftime-show-205388
©EPA/JOHN G. MABANGLO

Amerika’s grootste sportevenement nam zondagavond plaats. De show, die jaarlijks gemakkelijk honderd miljoen bezoekers trekt, gaf podium aan legendarische Hip-Hop artiesten: Dr. Dre, Snoop Dog, 50 Cent, Kendrick Lamar, Eminem en de koningin van de Hip-Hop Soul zelf: Mary J. Blige.

De R&B zangeres (die de enige vrouwelijke artiest was…) bracht haar 2001 hits Family Affair en No More Drama ten gehore in een geweldige outfit. Dit is wat je over Mary J. Blige’s optreden tijdens de Super Bowl halftime show wilt weten. 

Mary J. Blige in Peter Dundas 

Mary J. Blige trad gisteren op in dijhoge laarzen, een crop top met lange mouwen en een op maat gemaakte bodysuit van Peter Dundas versierd met 10.000 Swarovski-kristallen. Later kwam Blige het podium op met een zilveren fedora hoed, die ze droeg om de show af te sluiten samen met collega-artiesten Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem en Kendrick Lamar. Kort na het optreden, kondigde Dundas’ label aan dat een virtuele versie van de outfit beschikbaar wordt gesteld als een niet-fungibele token, of NFT, via het digitale modeplatform DressX. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door D U N D A S (@dundasworld)

Mary J. Blige’s ‘Rapunzel’-haar

Niemand minder dan haarstylist  Tym Wallace was verantwoordelijk voor het haar van Blige. ‘Mary is de koningin van de Hip-Hop Soul, dus dat wilde ik met haar haar laten zien’, zegt hij tegen onze collega’s bij Vogue USA. Blige droeg 40 centimeter lange ‘Rapunzel’-achtige haarextensions. ‘De ‘Rapunzel’ golven maakten het ‘Ghetto-fabulous’, vertelt Wallace. En als het aan hem lag, waren ze nog langer geweest. De originele lengte van het haar zou namelijk 50 centimeter zijn. Helaas mocht dit niet, omdat Blige anders niet comfortabel op het podium kon bewegen. ‘We hebben een compromis bereikt,’ vertelt Wallace lachend aan Vogue USA.

‘Mary J. Blige draagt Black History Month’

Duizenden fans van Blige gaan al sinds begin deze maand los online, en erkenden daarbij Black History Month. Februari is namelijk uitgeroepen tot de maand van de zwarte geschiedenis, ter ere van zwarte sleutelfiguren en de strijd van Afro-Amerikanen in de geschiedenis van de VS.  ‘Het feit dat Mary J Blige “Don’t need no hateration, holleration in this dancery” op nationale tv zingt tijdens Black History Month maakt me heel blij’, zegt een Twitter-gebruiker.  Sommige fans vonden het optreden van Blige zelfs zo legendarisch, dat ze vinden dat deze maand niet compleet zou zijn zonder Blige’s aanwezigheid. Maar laten we eerlijk zijn: is iets ever compleet zonder deze legendarische vrouw in ons midden? 

©Mary J. Blige treedt met Eminem, Dr. Dre, Mary J. Blige en Snoop Dogg tijdens de halftime van de NFL Super Bowl zondag 13 februari 2022, in Inglewood, Californië.