amal-clooney-draagt-opnieuw-een-prachtige-vintage-jurk-op-de-rode-loper-228358
©Camera Press Ltd via ANP

Amal Clooney heeft ons in de loop der jaren een reeks opvallende vintage-momenten bezorgd. Deze keer is dat niet anders. Samen met echtgenoot George Clooney bezocht ze de première van Ticket To Paradise in Los Angeles. Hier droeg ze een prachtige vintage, rode jurk.

Amal Clooney in Alexander McQueen

De mensenrechtenadvocaat koos voor een rode Alexander McQueen-jurk met print uit het voorjaar van 2003. Met dit kledingstuk voegt ze weer een nieuw stukje modegeschiedenis aan haar uitgebreide collectie toe. Toch wijkt de zwierige jurk met zakdoekzoom (een handelsmerk uit de jaren nul) enigszins af van de gebruikelijke rode loperkeuzes van Clooney. We zien haar vaak in klassieke slip dresses of opvallende baljurken. Onlangs koos Clooney nog voor een mintgroene jurk met kralen van John Galliano, en droeg ze archieflooks van onder meer Versace, Yves Saint Laurent en Bill Blass.

Vintage is gewild

Clooney’s go-to vintagehandelaar, Mon Vintage’s Marie Blanchet, schreef eerder de toenemende populariteit van vintage toe aan de wens om zinvollere aankopen te doen tijdens de pandemie. “Vintage is in die zin een duurzamere optie”, vertelde ze aan Vogue US. “Het verbazingwekkende nu – en dit is iets waar ik al jaren voor vecht – is dat vintage een gewilde optie is.”

Amal voegt zich inderdaad bij een reeks spraakmakende sterren die opkomen voor vintage op de rode loper. Andere beroemdheden die graag het archief doorspitten zijn Bella Hadid, Zendaya en Cardi B. Gezien haar voorliefde voor een feestjurk, kunnen we niet wachten om Amal Clooney in haar volgende archieflook te zien op de rode loper.

amal clooney rode jurk alexander mcqueen george clooney
©Steve Granitz

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.