amal-clooney-is-de-koningin-van-de-partyjurken-216729
©Getty Images

Overdag is ze advocaat en ’s avonds een party girl. We hebben het over Amal Clooney, die haar onberispelijke werkgarderobe van bouclé Chanel-ensembles tot Burberry-trenchcoats vaak inruilt voor partyjurken met pailletten als de zon eenmaal ondergaat. En die schitterende looks van de mensenrechtenadvocate serveren de nodige Studio 54-glamour. Wellicht geven ze je wat inspiratie voor de komende feestdagen.

Amal Clooney in partyjurken

Dit is de vrouw die rond 2015 een met goud afgezette mini-jurk droeg naar George Clooney’s Casamigos Tequila-launch in Ushuaïa op Ibiza. Dat was zo’n zeven jaar voordat de metallictrend weer populair werd dankzij Y2K-gerichte merken, zoals Poster Girl en Fannie Schiavoni. Clooney droeg al gedrapeerde kragen en slanke pasvormen – lang voordat de millennium revival in gang werd gezet.

Twee jaar later, op een ander promo-evenement van Casamigos, toonde Amal haar innerlijke discodiva. Dat deed ze in een veelkleurige strapless paillettenjurk, een grote getinte zonnebril en gouden oorringen die J.Lo-waardig zijn. Als het op gelegenheidskleding aankomt, doet ze niet aan half werk.

Amal Clooney in fonkelende jurken
©Getty Images

Van Giambattista Valli tot 16Arlington

Er zijn natuurlijk ook avonden geweest zonder de invloed van tequila, wanneer Amal op de rode loper verscheen aan de zijde van haar echtgenoot. Voor deze high-profile momenten schakelt Clooney de hulp in van de meesters van de fonkelende avondkledij. Zo valt ze geregeld voor de frou-frou van Giambattista Valli, de klassieke ontwerpen van Ralph & Russo en de bodycons van Sergio Hudson.

Maar ze heeft ook haar oog laten vallen op opkomend talent. Voor het Met Gala 2018 zette ze de toen opkomende Londense ontwerper Richard Quinn in de schijnwerpers. Sindsdien heeft ze opdracht gegeven voor een paar met pailletten en veren bezaaide looks van 16Arlington.

Amal Clooney in Ralph & Russo en Giambattista Valli
©Getty Images

Glitterjurken kennen geen leeftijd

Fast forward naar de tegenwoordige tijd. Tijdens een bezoek aan het Comomeer draagt Clooney haar meest gewaagde jurk tot nu toe. De korte slipdress, bezaaid met dezelfde zeemeerminachtige pailletten waarin we haar al eerder hebben zien schitteren, bewijst dat je altijd een glitterjurk naar een etentje kunt dragen – ongeacht je leeftijd.

Amals geheim om ervoor te zorgen dat haar feestkleding aan de goede kant van chic zit? Haar zelfverzekerde glimlach, die er nu, op haar 44ste, nog net zo uitziet als toen ze begin jaren 2010 op het toneel verscheen als de mysterieuze, vurig intelligente advocate en liefdespartner van George. Amal Clooney werkt hard, maar ze speelt harder – met haar garderobe, tenminste.

Amal Clooney op de rode loper
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.