louis-vuitton-x-nike-dit-zijn-de-limited-edition-nike-air-force-1-sneakers-ontworpen-door-virgil-abloh-212571

Sneakerlovers opgelet: een van Nike’s meest iconische gymp uit de jaren tachtig verschijnt in een nieuw jasje. Louis Vuitton en Nike lanceren nieuwe versies van de Air Force 1 – zowel het hoge als het lage model – ontworpen door Virgil Abloh.

Het was een van zijn laatste projecten voordat de ontwerper overleed aan de gevolgen van kanker.

Louis Vuitton x Nike

De release van deze collectie is daarom extra speciaal. Er worden maar liefst 47 nieuwe edities gemaakt van de Air Force 1, waarin duidelijk de uitzonderlijke stijl van Abloh terug te zien is. Verder zal het bekende Louis Vuitton-logo ook niet ontbreken. De unieke sneakers doken al eerder op bij de Louis Vuitton SS22 menswear fashion show.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Een beperkte oplage ligt alleen niet meteen in de winkel: ze worden eerst tentoongesteld. Deze bijzondere exhibitie is tot en met 31 mei te zien in het Greenpoint Terminal warenhuis in New York. Daarna gaat de Louis Vuitton x Nike Air Force 1 in de verkoop.

Maar het zal niet heel makkelijk zijn om een paar te bemachtigen. Buiten het feit dat de schoenen limited edition zijn – en dus in beperkte oplage verkrijgbaar – zijn de sneakers exclusief voor het winkelnetwerk van Louis Vuitton. Vanaf juni kunnen de lucky birds de schoen pre-orderen. Oh ja, en het prijskaartje: tussen de 2000 en 2500 euro per paar.