de-meest-geliefde-sneaker-aller-tijden-krijgt-louis-vuitton-make-over-door-virgil-abloh-216720
©Courtesy LOUIS VUITTON/NIKE

Sneakerlovers opgelet: eerder berichtten we dat één van Nike’s meest iconische sneaker aller tijden een nieuw jasje krijgt. In mei werd bekendgemaakt dat Louis Vuitton en Nike maar liefst 47 nieuwe versies lanceren van de populaire Air Force 1. Zowel het hoge als het lage model krijgen een make-over, ontworpen door niemand minder dan wijlen Virgil Abloh.

Louis Vuitton x Nike Air Force 1

Wie denkt dat de populaire witte sneakers niet onder Mode met een hoofdletter ‘M’ vallen, heeft het mis. In de exclusieve samenwerking tussen Louis Vuitton en Nike wordt de Air Force 1 stijlvoller dan ooit. Het resultaat? De Nike Air Force zoals we hem kennen, maar dan met een high-fashion twist. De collectie bestaat uit verschillende Air Force 1 ontwerpen, waaronder kleurencombinaties als de zogeheten ‘Triple White’ en ‘White/Gym Green’. De grootste eye-catcher van de collectie is de goudkleurige sneaker, volledig afgewerkt met het LV-monogram.

Virgil Abloh

De release van deze collectie is extra speciaal doordat ze zijn ontworpen door wijlen Virgil Abloh. Deze collectie was één van de laatste projecten voordat de ontwerper vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. De uitzonderlijke stijl van Abloh is duidelijk terug te zien in deze nieuwe edities van de Air Force 1. Van een combinatie van contrasterende kleuren en gedetailleerde afwerkingen met stiksels tot het gebruik van nieuwe vormen van branding.

Een beperkte oplage werd eerder dit jaar tentoongesteld in het Greenpoint Terminal warenhuis in New York en de unieke sneakers doken al eerder op bij de Louis Vuitton SS22 mannenmodeshow. Daarna werden enkele stukken aangeboden in een recordbrekende Sotheby’s veiling, waarna de sneakers nu eindelijk te koop zullen zijn voor het grotere publiek.

Release-date Louis Vuitton x Nike Air Force 1

Het idee dat sneakers enkele van de meest toegankelijke mode-items zijn, geldt allang niet meer. Het schoenontwerp is misschien wel één van de meest gebruikte ontwerpen voor samenwerkingen tussen modehuizen, en is vaak onderdeel van exclusieve, limited edition-collecties. Het prijskaartje van deze samenwerking bewijst wederom dat exclusieve sneakers hot zijn in de mode. Eén paar kost je tussen de 2000 en 2500 euro. Dat maakt deze Louis Vuitton-versie van de Air Force 1 bij uitstek één van de meest exclusieve sneakers van het moment. De eerste drop van de LV x AF1 collectie is vanaf 19 juli beschikbaar op de Louis Vuitton-website.