dit-zijn-de-geheime-bruidslooks-van-nicola-peltz-die-je-nog-niet-eerder-zag-212514

Je hebt inmiddels vast alle details van Nicola Peltz’ Valentino-trouwjurk ontleed – van haar handgemaakte Franse kanten handschoenen tot de sierlijke sluier die haar zijden satijnen jurk als een kunstwerk omlijstte. Maar hoe zit het met de afterparty-look? De moderne bruid, die haar ultieme sprookje beleefde in het Palm Beach-huis van haar ouders, zou zeker een tweede jurk hebben. Of een derde… Deze bruidslooks van Nicola Peltz zag je nog niet eerder.

De ‘geheime’ bruidslooks van Nicola Peltz

De Britse Vogue heeft nu onthuld dat Peltz niet één, niet twee, maar drie Versace-jurken droeg op haar grote dag, én nog een handgemaakt Dior-pak. De styliste van Peltz, Leslie Fremar, is van mening dat Donatella Versace de allerbeste is als het gaat om de binnenwerking van een jurk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

“Toen Nic voor het eerst een jurk van Versace aantrok, werd ze weggeblazen”, zegt Fremar, die als een grote zus voor Peltz is. “De pasvorm was perfect en ze (het Versace-team, red.) waren geweldig om mee samen te werken.” Voor een van ’s werelds meest succesvolle stylisten, die voor haar werk altijd bezig is met jurken, een nogal lovende uitspraak.

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz in hun bruidslooks
©Corbin Gurkin
1/3
Native Share
Nicola in haar op maat gemaakte Dior-look.

Het laatste stukje van de bruidslook-puzzel komt van Dior. “Het was zo leuk om uit te zoeken hoe we ‘het verhaal’ moesten vertellen”, vertelt Peltz. Kim Jones, een goede vriend van de Beckhams, kleedde de mannen van de familie in op maat gemaakte pakken voor de huwelijksceremonie. En omdat Brooklyn en Nicola graag met elkaar matchen, maakt hij ook voor de bruid een speciaal pak.

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz in hun bruidslooks
©Corbin Gurkin
2/3
Native Share
Nicola kon de onberispelijke pasvorm van haar Versace-jurk niet geloven toen ze hem voor het eerst paste.

Alternatief en persoonlijk

Het ivoorkleurige pak werd voor een deel geïnspireerd op Bianca Jagger, en voor een deel op Gen-Z, met een snufje Kate Moss erin verwerkt dankzij het gilet zonder rug. Het zorgt voor een twist in de ‘line-up’ en past bij de stoere alledaagse stijl van de bruid. “Ik ben dol op mannenmode en Kim is zo getalenteerd”, aldus Peltz. “Hij maakt niet vaak dameskleding onder het Dior-label, dus het is echt een speciaal moment”, voegt Fremar daaraan toe.

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz in hun bruidslooks
©Darren Gerrish
3/3
Native Share
Peltz als een moderne Bianca Jagger op de vooravond van haar bruiloft.

Geen wonder dus, dat de planning van de bruidslooks van Nicola Peltz een jaar duurde. Van de reizen naar Rome voor de “ultieme Valentino couture-ervaring” tot de schetsen die heen en weer werden gestuurd tussen het kamp van de bruid en het Versace-team: Fremar heeft volledig gelijk als ze zegt dat “de kleding compleet aanvoelt”.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.