anne-hathaway-beleeft-een-heuse-fashion-renaissance-in-cannes-212609
©ANP

Suddenly I see. This is what I wanna be… Dat is precies wat we denken als we naar Anne Hathaway kijken in Cannes. Het nummer van KT Tunstall uit The Devil Wears Prada – waarin Hathaway de iconische rol van Andy Sachs vertolkt – speelt namelijk automatisch in ons hoofd af bij het zien van de stijlvolle looks van de actrice in de Franse badplaats, waar momenteel het beroemde filmfestival in volle gang is.

Anne Hathaway steelt de show in Cannes

Vorige week ging de 75ste editie van het Cannes Filmfestival van start, waar de nieuwste films in première gaan en beroemdheden in de ene na de andere breathtaking look op de rode loper verschijnen. Ook A-lister Anne Hathaway maakt haar entree op het festival in Cannes, zowel op als buiten de rode loper.

Anne Hathaway op het vliegveld van Nice
©ANP
Anne op het vliegveld van Nice

Het begint op het vliegveld van Nice, waar de Les Misérables-actrice laat zien dat ze weet wat airport style is. Ze draagt een zwart broekpak, een wit T-shirt met gouden ketting en een paar witte sneakers. De finishing touch van haar look? Een oversized zonnebril en gouden oorringen.

Anne Hathaway op het Cannes Filmfestival 2022
©ANP
Anne Hathaway in Armani Privé

De volgende dag wordt Hathaway gezien bij het Martinez Hotel in de Franse badplaats, gekleed in een kleurrijk pak van Schiaparelli die sterk doet denken aan Anne’s recente popping look van Christopher John Rogers. Het stijlvolle ensemble blijkt slechts een voorproefje te zijn van wat we die avond voorgeschoteld krijgen. Zo verschijnt de actrice in een oogverblindende kolomjurk bezaaid met pailletten van Armani Privé op de rode loper bij de première van de film Armagedon Time.

De winnaar van Cannes-stijl

Als je denkt dat met Anne’s showstopping rode loper-look een einde komt aan haar mode-avontuur in Cannes, dan heb je het mis. Pas de volgende dag bewijst Hathaway namelijk dat ze de ultieme winnares van Cannes-stijl is. We zien haar in twee sixties looks: eerst in een bouclé swift dress van Louis Vuitton, even later in glinsterende mini-jurk met blauw latex korset van Gucci.

Anne Hathaway in een dressed look in Cannes
©ANP
Hathaway in Louis Vuitton
Anne Hathaway in een sixties look in Cannes
©ANP
In een sixties look van Gucci

 

 

We weten inmiddels dat de ster fan is van een glamoureuze designerlook, maar ook op het gebied van casual chic scoort ze punten. En wel in de vorm van een klassieke flared jeans en witte blouse. De ultieme eyecatcher is haar zwart-witte crochet bucket hat, die voor de nodige coolness zorgt. Als kers op de taart maakt een hot pink Valentino-jumpsuit óók nog onderdeel uit van Hathaway’s Cannes-garderobe.

Het moge duidelijk zijn: als er iemand in Cannes de show steelt, dan is het Anne Hathaway wel. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer te zien van het nieuwe modehoofdstuk in het leven van de actrice.

Anne Hathaway in een daytime look in Cannes
©ANP
In een casual look