gisele-bundchen-is-in-de-veertig-en-gelukkiger-dan-ooit-het-leven-begint-pas-net-212545
©ANP

Gisele Bündchen shinet op de cover van de nieuwe Britse Vogue. Het supermodel is 41 jaar, een leeftijd waarop volgens haar het leven pas écht begint.

Gisele Bündchen over veertig zijn

Ze is naar eigen zeggen gelukkiger dan ooit. “Ik denk dat ik me op mijn veertigste beter voel dan toen ik in de twintig was, niet alleen fysiek. Er wordt ons verteld dat het leven voorbij is op je veertigste, maar ik heb het gevoel dat ik nog maar net begin.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Gisele onthult dat ze op het hoogtepunt van haar carrière doodongelukkig was. Ze vloog de hele wereld over, werkte met de mooiste merken en sierde menig cover. Toch voelde deze periode voor haar als een dieptepunt. “Ik was begin twintig en had alles wat iemand van die leeftijd zou wensen. Maar mijn levensstijl was ongezond. Ik begon mijn dag altijd met een mokka frappuccino met slagroom en drie sigaretten. Vervolgens dronk ik elke avond een fles wijn leeg. Je kunt je voorstellen wat dit met mijn mentale gezondheid deed. Ik werd angstig en kreeg last van paniekaanvallen.”

Geen frappuccino met slagroom meer

Het topmodel ziet na een tijdje in dat het zo niet langer kan en schakelt de hulp in van een natuurgeneeskundige. Het roer gaat om: suiker, granen, zuivel, cafeïne, alcohol en sigaretten gaan de deur uit. Sindsdien houdt ze er een gezonde leefstijl op na. “Ik voel me nu zoveel beter. Ik sta elke dag om 05.00 uur op om te mediteren en doe daarna nog een work-out. Verder kook ik elke dag. Ik zorg ervoor dat het hele gezin geniet van gezond eten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Gisele is sinds 2009 getrouwd met NFL-quarterback Tom Brady en woont in Tampa, Florida. Samen hebben ze twee kinderen: Benjamin (12) en Vivian (9). Ook is ze bonusmoeder van de 14-jarige John.