wegzwijmelen-bij-de-meest-romantische-huwelijksaanzoeken-van-celebrities-203307

Een flinke dosis romantiek kan nooit kwaad. Zeker als het om een verloving tussen twee bekende gezichten gaat. Want wie houdt er nou níet van om af en toe weg te zwijmelen bij de huwelijksaanzoeken van beroemdheden?

Huwelijksaanzoeken van beroemdheden

Wat zijn de mooiste huwelijksaanzoeken van beroemdheden om op terug te blikken? Hieronder vind je onze favoriete verhalen. Van de intieme verloving van prins Harry en Meghan Markle met gebraden kip tot het casual aanzoek van George Clooney.

Serena Williams en Alexis Ohanian

Een van onze favoriete celebrity verlovingsverhalen is die van Serena Williams en Alexis Ohanian. De twee ontmoetten elkaar in het Cavalieri Hotel in Rome, toen de mede-oprichter van Reddit aan een ontbijttafel dichtbij Serena ging zitten. Een van haar vrienden grapte dat er een rat bij zijn tafel zat, waarop Ohanian antwoordde dat-ie uit Brooklyn komt en dus gewend aan ratten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Achttien maanden later was hij klaar voor zijn grandioze aanzoek. “Toen ik op een dag thuiskwam zag ik dat mijn koffers gepakt waren. Ik had geen idee waar ik heen zou gaan tot ik op het vliegtuig stapte”, vertelde Serene Williams aan de Amerikaanse Vogue. “Alexis vloog me naar Rome, terug naar de tafel waar we elkaar hadden ontmoet. We waren allebei erg nerveus, maar ook excited. Het was zo’n mooi moment.” Oh, en wat er op tafel lag? Een plastic rat.

serena williams en alexis ohanian tijdens het met gala 2019
©Getty Images
1/7
Native Share

Prins Harry en Meghan Markle

Bij een koninklijk leven hoort veel pracht en praal. Vandaar dat Harry juist koos voor een eenvoudige, maar intieme manier om Meghan Markle ten huwelijk te vragen. Tijdens een avondje samen, het koppel was een gebraden kip aan het bereiden, haalde Harry de ring tevoorschijn. “Een geweldige verrassing”, vertelde Meghan in een interview. “Zo lief, puur en heel romantisch; hij ging op één knie.” Ze was zelfs zo overdonderd en dolgelukkig dat ze hem “niet eens liet uitpraten”, aldus Harry.

verlovingsfoto van prins harry en meghan markle
©Getty Images
2/7
Native Share

George en Amal Clooney

Net als prins Harry plande George Clooney een rustige verloving. Eerst maakte hij een lekkere pasta voor Amal. “Na het eten zei ik tegen haar dat er een aansteker in de la lag om de kaarsen aan te steken. In plaats van een aansteker haalde ze er een ring uit”, vertelde hij The Hollywood Reporter. Amal was zo verrast dat ze twintig minuten nodig had om met een reactie te komen.

george en amal clooney
©Getty Images
3/7
Native Share

Michelle en Barack Obama

Michelle Obama was uit eten met haar toekomstige echtgenoot (en president) Barack in hun favoriete restaurant in Chicago. Barack bracht – weer – ter sprake dat hij geen voorstander was van het huwelijk. ‘Meteen voelde ik het bloed naar mijn wangen gaan. Alsof er een grote rode knop werd ingedrukt omringd door waarschuwingsborden en evacuatie routes. Really? Gaan we dit nu weer doen’, schreef Michelle in haar bestseller Becoming.

Het koppel begon vervolgens als twee advocaten over het huwelijk te debatteren. Toen het tijd was voor het dessert, kwam er een ober met een zilveren dienblad. Hij tilde het deksel op en onthulde een doosje. Barack had Michelle op de kast gejaagd. ‘Omdat dit de allerlaatste keer was dat hij zijn onzinnige huwelijksargumenten kon gebruiken’, concludeerde Michelle.

barack en michelle obama
©Getty Images
4/7
Native Share

 

Katy Perry en Orlando Bloom

Toen-ie het tijd vond om Katy Perry ten huwelijk te vragen, ging Orlando Bloom all out. Perry vertelde het verhaal in Jimmy Kimmel Live. “We waren uit eten. Ik dacht dat we daarna naar kunst zouden kijken, maar we stapten in een helikopter”, zei ze. “Hij vroeg me ten huwelijk in de helikopter.” Daarna landden de twee op een dak waar het volstond met familie en vrienden.

katy perry en orlando bloom
©Getty Images
5/7
Native Share

 

Prins William en Kate Middleton

Prins William gaf toe dat hij de verlovingsring van Kate Middleton al drie weken bij zich droeg voordat hij haar ten huwelijk vroeg. Dat deed hij aan de voet van Mount Kenya. “Ik wilde de ring letterlijk niet loslaten, omdat ik wist dat ik een groot probleem zou hebben als ik ‘m kwijt zou raken.”

William slaagde erin de ring bij zich te houden. Op een nacht tijdens hun Afrikaanse avontuur was de tijd daar. “Hij is een echte romanticus”, vertelde Kate. “Het gebeurde in een rustige lodge.”

prins william en kate middleton
©Getty Images
6/7
Native Share

Gabrielle Union en Dwyane Wade

Het aanzoek van Dwyane Wade en Gabrielle Union was een echte familieaangelegenheid. Wade liet zijn twee kinderen bordjes omhoog houden met de tekst ‘Wil je met ons trouwen?’. Union zei ja. Eerst tegen hem, daarna tegen hun kinderen.

gabrielle union en dwyane wade
©Getty Images
7/7
Native Share

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.