wegzwijmelen-bij-de-meest-romantische-huwelijksaanzoeken-van-celebrities-203307

Een flinke dosis romantiek kan nooit kwaad. Zeker als het om een verloving tussen twee bekende gezichten gaat. Want wie houdt er nou níet van om af en toe weg te zwijmelen bij de huwelijksaanzoeken van beroemdheden?

Huwelijksaanzoeken van beroemdheden

Wat zijn de mooiste huwelijksaanzoeken van beroemdheden om op terug te blikken? Hieronder vind je onze favoriete verhalen. Van de intieme verloving van prins Harry en Meghan Markle met gebraden kip tot het casual aanzoek van George Clooney.

Serena Williams en Alexis Ohanian

Een van onze favoriete celebrity verlovingsverhalen is die van Serena Williams en Alexis Ohanian. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst in het Cavalieri Hotel in Rome, als de mede-oprichter van Reddit aan een ontbijttafel dichtbij Serena gaat zitten. Een van haar vrienden grapt dat er een rat bij zijn tafel zit, waarop Ohanian antwoordt dat hij uit Brooklyn komt en dus gewend is aan ratten.

Achttien maanden later is hij klaar voor zijn grandioze aanzoek. “Toen ik op een dag thuiskwam zag ik dat mijn koffers gepakt waren. Ik had geen idee waar ik heen zou gaan tot ik op het vliegtuig stapte”, vertelt Serena aan de Amerikaanse Vogue. “Alexis vloog me naar Rome, terug naar de tafel waar we elkaar hadden ontmoet. We waren allebei erg nerveus, maar ook excited. Het was zo’n mooi moment.” Oh, en wat er op tafel lag? Een plastic rat.

serena williams en alexis ohanian tijdens het met gala 2019
©Getty Images
1/7
Native Share

Prins Harry en Meghan Markle

Bij het koninklijk leven hoort veel pracht en praal. Vandaar dat Harry koos voor een eenvoudige, maar intieme manier om Meghan Markle ten huwelijk te vragen. Tijdens een avondje samen, het koppel is een gebraden kip aan het bereiden, haalt Harry de ring tevoorschijn. “Een geweldige verrassing”, vertelt Markle in een interview. “Zo lief, puur en heel romantisch; hij ging op één knie.” Ze was zelfs zo overdonderd en dolgelukkig dat ze hem “niet eens liet uitpraten”, aldus Harry.

verlovingsfoto van prins harry en meghan markle
©Getty Images
2/7
Native Share

George en Amal Clooney

Net als prins Harry plant George Clooney een rustige verloving. Eerst maakt hij een lekkere pasta voor Amal. “Na het eten zei ik tegen haar dat er een aansteker in de lade lag om de kaarsjes aan te steken. In plaats van een aansteker haalde ze er een ring uit”, vertelt hij aan The Hollywood Reporter. Amal is zo verrast dat ze twintig minuten nodig heeft om met een reactie te komen.

george en amal clooney
©Getty Images
3/7
Native Share

Michelle en Barack Obama

Michelle Obama is uit eten met haar toekomstige echtgenoot (en president) Barack in hun favoriete restaurant in Chicago. Barack brengt – weer – ter sprake dat hij geen voorstander is van het huwelijk. “Meteen voel ik het bloed naar mijn wangen stromen. Alsof er een grote rode knop wordt ingedrukt omringd door waarschuwingsborden en evacuatie routes. Really? Gaan we dit nu weer doen?” schrijft Michelle in haar bestseller Becoming.

Het koppel begint vervolgens als twee advocaten over het huwelijk te debatteren. Als het tijd is voor het dessert, komt er een ober met een zilveren dienblad. Hij tilt het deksel op en onthult een doosje. Barack had Michelle de hele tijd op de kast gejaagd. “Omdat dit de allerlaatste keer was dat hij zijn onzinnige huwelijksargumenten kon gebruiken”, concludeert Michelle.

barack en michelle obama
©Getty Images
4/7
Native Share

Katy Perry en Orlando Bloom

Als het tijd is om Katy Perry ten huwelijk te vragen, gaat Orlando Bloom all out. Perry vertelt het verhaal in Jimmy Kimmel Live. “We waren uit eten. Ik dacht dat we daarna naar kunst zouden kijken, maar we stapten in een helikopter”, vertelt ze. “Hij vroeg me ten huwelijk in de helikopter.” Daarna landen de twee op een dak waar het volstaat met familie en vrienden.

katy perry en orlando bloom
©Getty Images
5/7
Native Share

Prins William en Kate Middleton

Prins William gaf toe dat hij de verlovingsring van Kate Middleton al drie weken bij zich droeg voordat hij haar ten huwelijk vroeg. Dat doet hij aan de voet van Mount Kenya. “Ik wilde de ring letterlijk niet loslaten, omdat ik wist dat ik een groot probleem zou hebben als ik’m kwijt zou raken.”

William slaagt erin de ring bij zich te houden, en op een nacht tijdens hun Afrikaanse avontuur is de tijd daar. “Hij is een echte romanticus”, zegt Middleton. “Het gebeurde in een rustige lodge.”

prins william en kate middleton
©Getty Images
6/7
Native Share

Gabrielle Union en Dwyane Wade

Het aanzoek van Dwyane Wade en Gabrielle Union is een echte familieaangelegenheid. Wade laat zijn twee kinderen bordjes omhoog houden met de tekst ‘Wil je met ons trouwen?’. Union zegt ja. Eerst tegen hem, daarna tegen hun kinderen.

gabrielle union en dwyane wade
©Getty Images
7/7
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.