deze-hilarische-truc-gebruikte-prinses-diana-als-william-en-harry-zenuwachtig-waren-203302
©Getty Images

Zenuwen zijn heel normaal bij kinderen. Zelfs – of misschien vooral – als je erfgenaam bent van de Britse troon. Prinses Diana had een speciale truc om haar zoons, prins William en prins Harry, te doen ontspannen: ze draaide Tina Turner op vol volume. Oh, yes.

De truc van prinses Diana

In een interview onthult prins William dat zijn moeder Tina Turners The Best opzette als ze hem en Harry naar school bracht. “Mijn moeder zong al rijdend de longen uit haar lijf”, vertelt de prins. Diana betrok zelfs hun beveiliging erbij. “Ook als we een politieman in de auto hadden; die zong af en toe gewoon mee. We zongen en luisterden naar de muziek tot aan het hek van de school.” William is duidelijk geëmotioneerd als hij de herinnering uit zijn jeugd deelt.

McDonald’s en Disneyland

Het is wederom een voorbeeld van hoe de prinses haar kinderen een normale jeugd wilde geven, hoewel die natuurlijk allesbehalve normaal was. Ook haalde Diana regelmatig McDonald’s voor William en Harry en gingen ze samen in attracties tijdens een reisje naar Disneyland. Bovendien stond ze erop dat haar kinderen op jonge leeftijd naar school gingen in plaats van les te krijgen van een gouvernante.

Misschien wel het belangrijkste: ze nam William en Harry mee met bezoeken aan opvangcentra voor daklozen en ziekenhuizen. “Ik wil dat ze de gevoelens van mensen begrijpen, hun onzekerheden, verdriet en hun dromen”, vertelde de prinses destijds aan de BBC.

Prins William en Kate Middleton nemen een voorbeeld aan Diana als het om hun eigen kinderen gaat. Zo draaien de royals elke ochtend muziek voor George, Charlotte en Louis. Hun favoriet? Waka Waka van Shakira. “Vooral Charlotte rent door de keuken in haar jurkjes en balletspullen en zo”, zegt William. “Ze gaat helemaal uit haar dak.  Louis volgt haar en probeert hetzelfde te doen.”

Zo moeder, zo zoon.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.