het-perfecte-huwelijksaanzoek-volgens-celebrity-weddingplanner-warm-en-magisch-275531
©Getty Images

Ideeën voor een huwelijksaanzoek nodig? Je bent niet de enige. Het plannen van een huwelijksaanzoek, en de grote vraag stellen – waar je een “ja” op verwacht – is zenuwslopend. En vergeet niet: ook ingetogen types vinden het leuk om verrast te worden. Zelfs als mensen geen ‘Kimye-achtig Please Marry Me – bord aanzoek in een vol stadion willen, betekent dit niet dat ze niet iets speciaals verlangen. Het is tenslotte een mijlpaal. En die moet onvergetelijk zijn.

Met dat in gedachten vroeg Vogue Stefanie Cove, event- en weddingplanner met klanten als Karlie Kloss, Drew Barrymore, Ashley Graham en Chris Martin, haar beste ideeën voor een thuisaanzoek te delen.

Verzin een excuus

Als je thuis een huwelijksaanzoek doet, is het belangrijk je huis ‘aanzoek-waardig’ te maken. Maak de bedden op, werk de vuile was weg, ruim de afwas op en denk aan romantische accenten zoals kaarsen. Dit kost uiteraard tijd. “Maak een goed plan om je partner het huis uit te krijgen, zodat je genoeg tijd hebt om van je dagelijkse omgeving een extra speciale te maken”, zegt Cove. Suggesties? Laat een vriend je partner meenemen op een manicure-date of lange brunch.

Bouw de spanning op

Wanneer de eerder genoemde schoonmaak-taken zijn afgevinkt, is het tijd voor de volgende stap. “De eerste is spanning opbouwen”, zegt Cove.  “Maak een pad omringd met kaarsen die je geliefde naar buiten of naar een andere kamer leidt. Hij of zij begrijpt dat er iets aan de hand is, maar heeft niet genoeg tijd volledig te verwerken wat precies.”

Transformeer een kamer

Maak de plek waar je de grote vraag stelt – of het nu de woonkamer is of buiten op een terras – ‘warm en magisch’ door een prachtige achtergrond te creëren. “Dit kan met veel van je partners favoriete bloemen, nog meer kaarsen en een speciale fles champagne die klaar staat om te knallen.”

Leg het aanzoek vast

Een huwelijksaanzoek moet intiem zijn. Toch adviseert Cove om “een fotograaf in de buurt te hebben om dit moment vast te leggen.” Want wat als je over tien jaar terug wilt kijken op deze gebeurtenis?

Je kunt kiezen voor een professional, maar als je het simpel en eenvoudig wilt houden, kun je zorgen dat een goede vriend met camera paraat staat of zelf een camera op zelfontspanner zetten.

Nodig een paar mensen uit

Je partner geeft misschien de voorkeur aan volledige privacy, maar stelt wellicht toch op prijs dat er een paar mensen aanwezig zijn om na afloop dit bijzondere moment te vieren. “Nodig goede vrienden en familie ook uit als onderdeel van de verrassing”, zegt Cove.

Plan een heerlijke maaltijd

“Het plezier stopt niet bij het aanzoek. Verleng het bijzondere gevoel door bijvoorbeeld een favoriete maaltijd klaar te maken”, zegt Cove. “Dit kan een van jullie favoriete zelfgemaakte maaltijden zijn of misschien leuke kleine hapjes ter plaatse bereid door een lokale chef-kok.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.com.