snel-vollere-wenkbrauwen-je-kunt-ze-zowaar-touperen-203266

Er is één move waarmee je je haar onmiddellijk extra volume geeft: de flip en shake. Deze techniek lift de haarwortels op en kan ook toegepast worden op wenkbrauwen. Dan heet het wenkbrauw grooming, ook wel bekend als touperen. Hét geheim om snel vollere wenkbrauwen, à la Cara Delevingne en Zendaya, te krijgen.

“Het is eigenlijk de ‘flip-your-head-over-and-shake-it-out‘-beweging, maar dan voor je wenkbrauwen”, legt wenkbrauw expert Kristie Streicher, die Vogue-coversterren Adele en Lorde als klanten rekent, uit. Je borstelt dus je wenkbrauwharen tegen de richting van de natuurlijke groei in. Zo krijg je niet alleen meer ‘lift’, maar ook meer volume.

Wenkbrauwen

Volgens Streicher kun je het beste werken met heldere of getinte wenkbrauwgels, maar een wenkbrauwpotlood, schaduw of wax werkt ook. “Terugkammen zorgt voor direct volume en lift doordat je de haartjes aan de kant schuift. Zo kun je niet alleen product op de huid onder de haartjes aanbrengen, maar ook bij de wortels of op je wenkbrauw”, vertelt Streicher.

Of je nou natuurlijk uitziende wenkbrauwen of een statementlook wil creëren, Streicher raadt aan om met een heldere of getinte gel met microvezels te werken. De Kosas Air Brow Tinted Volumizing Gel of de Hourglass Arch Brow Volumizing Fiber Gel bijvoorbeeld. Deze hebben allebei een kleine borstel.

Touperen 

“Begin bij het uiteinde van je wenkbrauw en werk naar binnen toe. Gebruik één hand om je huid strak te houden en de andere om korte veerstreken te maken. Kam daarna het haar omhoog en tegen de groeirichting in”, legt Streicher uit. Ze voegt er aan toe dat de punt van het penseel of borsteltje je wat meer houvast geeft bij het aanbrengen en een schoon kwastje zorgt voor natuurlijk ogende, ‘donzige’ of ‘gevederde’ wenkbrauwen.

Touperen is een van de vele manieren waarop Streicher haar kenmerkende wenkbrauwen creëert. “Als een veertje… zacht, donzig en piekerig”, beschrijft ze. “Volle, taps toelopende wenkbrauwen met gevederde haartjes voor een soort undone look.

Het fijne is dat het touperen van je wenkbrauwen heel eenvoudig en voor iedereen te doen is – precies zoals een snelle beauty-oppepper zou moeten zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.com.