beyonce-channelt-old-hollywood-glamour-in-glitterende-gucci-jurk-228422
©Walt Disney Pictures/Kobal/Shutterstock

Het is een traditie geworden dat Beyoncé en Jay-Z elk jaar het Wearable Art Gala bijwonen. Het evenement, dat mede is opgericht door Beyoncés moeder Tina Knowles-Lawson en haar man Richard Lawson (niet Beyoncés vader), heeft als doel middelen in te zamelen om de mentorschapsprogramma’s voor jongeren van het WACO Theater te ondersteunen. In het verleden heeft Queen B behoorlijke statement looks gedragen naar het event, zoals een blitse pauwachtige jurk van Falguni & Shane en een Georges Hobeika-catsuit als eerbetoon aan The Lion King in 2019. Voor het gala van dit jaar gaat Beyoncé voor een fonkelend ontwerp van Gucci.

Beyoncé in Gucci bij Wearable Art Gala

Het thema van het Wearable Art Gala van dit jaar is Harlem Nights, waarbij de mode van de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw wordt gevierd. Uiteraard voldoet Beyoncé aan de dresscode door voor een glamoureuze look van Gucci te kiezen. Haar glitterende avondjurk zou rechtstreeks uit de film Harlem Nights uit 1989 kunnen komen, die zich voor een groot deel afspeelt in een speakeasy club genaamd Club Sugar Ray in de jaren dertig.

We zien de zangeres in een custom strapless zeemeerminjurk van Gucci, versierd met sterren bij de buste, compleet met roze operahandschoenen met ruches. (Beyoncé houdt van operahandschoenen.) Haar oogverblindende Lorraine Schwartz-sieraden en slanke Dolce & Gabbana-clutch verfijnen het speelse ensemble. Het is de perfecte belichaming van camp: een beetje overdreven en over-the-top, maar ook met een slimme verwijzing. Terwijl we allemaal nog steeds geduldig wachten op de muziekvideo’s van haar nieuwe album Renaissance, is deze laatste fantastische (en licht kitscherige) look bijna genoeg om ons tevreden te houden. Bijna dan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.