cameron-diaz-keert-terug-van-pensioen-en-gaat-weer-acteren-in-nieuwe-netflix-film-215530
©ANP

Het lijkt erop dat de goden van de romantische komedie onze gebeden verhoord hebben. Na acht jaar keert romcom queen Cameron Diaz namelijk terug van haar pensioen om in een nieuwe Netflix-film te spelen. De actrice koos er in 2014 voor om te stoppen met acteren, maar maakt nu haar langverwachte comeback op het witte doek.

Cameron Diaz in nieuwe Netflix-film

Gisteren kondigde Diaz haar triomfantelijke terugkeer naar onze schermen aan. Het project waarvoor ze haar pensioen graag even op pauze zet? Een nieuwe Netflix-film getiteld Back in Action, waarin de 49-jarige actrice gaat schitteren met niemand minder dan Jamie Foxx aan haar zijde. Hoe de twee bij elkaar gaan komen in de film is niet bekend, maar wat we wél weten is dat we Diaz al veel te lang niet in een romcom-rol hebben gezien.

Foxx deelde op Twitter een fragment van een telefoongesprek waarin ze het over hun nieuwe project hebben. De actrice geeft daarin toe er “veel zin” in te hebben, maar ook zegt ze dat ze het behoorlijk beangstigend vindt om weer aan de slag te gaan. Gelukkig haalt Foxx een andere ‘on-gepensioneerde’ erbij, footballspeler Tom Brady, die Cameron kan voorzien van de nodige tips.

Het enige wat we over de Netflix-film weten, is dat de opnames later dit jaar beginnen. Meer geven de twee niet prijs in de opname. Foxx en Diaz speelden al eens samen in de film Annie – tevens de laatste film van de actrice voordat ze stopte met acteren. De terugkeer van Cameron is voor ons al genoeg om te weten dat het geweldig gaat worden.

Leven buiten de schijnwerpers

In 2014 trok Diaz de stekker uit haar acteercarrière, zodat ze zich meer kon focussen op haar privéleven. In een interview met de Britse Vogue vertelde de actrice dat zichzelf uit de schijnwerpers halen haar geholpen heeft op haar weg naar zelfacceptatie. “Hoe ik eruitzie is het laatste waar ik dagelijks aan denk, misschien zelfs helemaal niet gedurende de dag”, zei ze. Ze vond het een verfrissende afwisseling van haar leven als actrice, waar ze uren voor de spiegel stond. Haar advies? “Stop met in de spiegel kijken en stop met selfies maken.”