avril-lavigne-maakt-20-jaar-later-haar-meest-iconische-albumcover-na-215522
©ANP

Elke popster heeft wel een album dat haar carrière bepaalt. Voor de Canadese poppunkzangeres Avril Lavigne is dat Let Go uit 2002. Het klassieke album bevat enkele van haar grootste singles zoals Sk8er Boi, I’m With You en Complicated. Om het 20-jarig jubileum van de plaat te vieren, maakt Avril Lavigne haar wereldberoemde albumcover na.

Avril Lavigne recreëert iconische albumcover

Op de originele cover art – geschoten aan Canal Street in de New Yorkse buurt SoHo – draagt Lavigne een volledig zwarte outfit met een lange trui en baggy broek. Die edgy, rock-‘n-roll-esthetiek werd haar signatuur, die ze voortzet in 2022. Deze keer draagt ze een lange zwarte leren trenchcoat, een riem met gaatjes en de Monolith-plateauschoenen van Prada.

“Een magisch moment voor mij om terug te keren naar de exacte locatie waar ik mijn debuutalbumcover Let Go schoot in New York City vlak voordat we in Madison Square Garden speelden”, schreef Lavigne op Instagram bij de beelden. “Dank aan al mijn ongelooflijk geweldige en ondersteunende fans die me zoveel liefde hebben getoond gedurende al die jaren.”

Deluxe edition

Eerder deze maand kwam de zangeres met een deluxe edition van het album ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan, met nummers als Falling Down en Get Over It. In februari bracht ze ook haar nieuwe album Love Sux uit. Ze sprak destijds met Vogue over het maken van ‘volwassen muziek’ en het nooit willen veranderen van haar modestijl. “Ik hou er gewoon van comfortabel te zijn, maar ik heb een beetje meer plezier met mijn mode nu”, aldus Lavigne aan Vogue.

Duidelijk is – zoals blijkt uit haar 20-jarige throwback – dat haar stijl eeuwig is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Avril Lavigne (@avrillavigne)