tripje-naar-nyc-op-de-planning-dit-zijn-de-leukste-en-lekkerste-restaurants-van-new-york-215130
©Courtesy Balthazar

Laten we eerlijk zijn: het vinden van ‘het beste restaurant’ is vrijwel onmogelijk – zeker in een stad als New York. Maar, dat er bepaalde bekende en minder bekende pareltjes zijn die absoluut een bezoek waard zijn, is zeker. Dan kom je al vaak uit op één specifieke formule: plekken waar locals graag genieten van de lekkerste gerechten zonder een fortuin kwijt te zijn. Dus ging ik op onderzoek uit met als resultaat deze shortlist van fijne restaurants in New York.

De beste restaurants van New York

New York staat bekend om haar grote variatie aan verschillende cuisines. Je kunt er alles vinden, van de lekkerste burgers en pizza’s tot authentiek Mexicaans, Japans en Thais. Alle plekken uit dit lijstje worden geliefd door real New Yorkers en kennen een perfecte mix tussen prijs en kwaliteit, locals en toeristen. Dit zijn de leukste, maar vooral de lekkerste restaurants van New York.

Raf’s

Recentelijk opende een nieuw restaurant in New York, een plek die sinds zijn opening bijna continue vol zit geboekt. Raf’s is een combinatie van een oud chic café en een oude bakkerij uit New York met invloeden uit de Italiaanse en Frans keuken. Het is een intieme plek waar je geniet van heerlijke gerechten, vooral de rundertartaar en hun gebraden kip is gewild, onder het genot van enkele van de beste Martini’s van de stad.

Raf’s, 290 Elizabeth Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @rafsnewyork

Balthazar

Balthazar is een waar begrip in New York. Opgericht in 1997 door Keith McNally, is deze hotspot in Soho een Franse bistro middenin hartje New York. De ruimte is ingericht met antieke spiegels, houten meubels bankjes en talloze flessen wijn. Het leuke van deze plek is dat er een mix is van allerlei mensen, van beroemdheden tot locals die er wekelijks komen eten. Het is juist die mix van goed eten, een gemixt gezelschap en een esthetisch plezierende omgeving die deze plek al jarenlang een van de meest geliefde restaurants van New York maakt.

Balthazar, 80 Spring Street, New York

Los Tacos No.1

Los Tacos No.1 heet niet voor niets nummer één. Dit plekje werd mij getipt door een New Yorks-Mexicaanse vriend met hoge standaarden. Ben je op zoek naar de lekkerste taco’s en quesadillas, zoek dan niet verder. Het eten wordt er ter plekke volledig vers gemaakt, van de taco’s zelf tot quesadillas adobada, taco pollo asada en verse tortilla chips met guacamole. Er zijn meerdere locaties, maar allemaal zonder zitplaatsen. Zoek daarom buiten een tafeltje bij de locatie van Chelsea Market of eet het in een park in de buurt.

Los Tacos No.1, 75 9th Avenue/340 Lafayette Street/229 West 43rd Street/125 Park Avenue/136 Church Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOS TACOS No.1 (@lostacos1)

Lucali

Lucali wordt gezien als een van de beste pizzeria’s van de stad. Al vrij snel na de oprichting door Mark Iacono werd Lucali verkozen tot beste pizzeria van New York en tweede beste van de Verenigde Staten. Niet gek dat deze Italiaan uitgroeide tot een waar begrip voor zowel toeristen als New Yorkers. Je kunt hier niet reserveren, waardoor het moeilijk is om een tafel te bemachtigen. Maar laat me je vertellen: het is absoluut de moeite waard. Elke middag vormt zich buiten het restaurant, dat gelegen is in Carroll Gardens in Brooklyn, een rij voor de reserveringslijst. Als je tafel klaar is – en dat kan even duren – word je gebeld en kun je genieten van wellicht de lekkerste pizza ooit.

Lucali, 575 Henry Street Brooklyn, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Telischi (@foodmuenster)

Thai Diner

Dit restaurant is een plek waar je wellicht voorbij loopt als je niet weet dat het er zit. Als je eenmaal aan een tafel zit, word je van je stoel geblazen door de goede smaken van de authentieke gerechten. Van de lekkerste tom kha gai-soep tot heerlijke curry’s en hun bekende crab fried rice. Deze plek is door New Yorkers helemaal ontdekt, want zodra het mogelijk is om te reserveren, is alles volgeboekt. De tafels die voor reserveringen bedoeld zijn tenminste. Er worden genoeg tafels vrijgehouden voor walk-ins. Je moet er dus snel bij zijn of langslopen om kans te maken op een tafeltje.

Thai Diner, 186 Mott Street, New York

Katz’s Delicatessen

Het komt maar zelden voor dat een toeristische plek in New York net zo geliefd wordt door de locals. Opgericht in 1888 wordt Katz’s Delicatessen tot op de dag van vandaag gezien als een van de beste adressen in de stad. De pastrami sandwich is al jaren een klassieker van dit in de Lower East Side gelegen plekje, net als hun bagels met zalm. Als de naam je bekend voorkomt, is dat niet voor niets. Het is namelijk de plek waar de bekende nep orgasme-scène van Meg Ryan werd opgenomen uit de film When Harry Met Sally in 1989. Er hangt nog steeds een bord in de zaak met de tekst: “Where Harry met Sally… Hope you have what she had!”

Katz’s Delicatessen, 205 E Houston Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🌭Katz’s Delicatessen (@katzsdeli)

Rubirosa

Rubirosa is een door een familie gerund Italiaans-Amerikaans buurtrestaurant en pizzeria in Nolita. Deze plek werd opgericht door de zoon van de oprichter van een van de meest bekende New Yorks-Italiaanse pizzeria’s Joe & Pat’s in Staten Island. Inmiddels is ook Rubirosa uitgegroeid tot een waar begrip in Manhattan. Verwacht er de lekkerste Italiaanse gerechten met een Amerikaanse twist. Denk aan: superdunne pizza met kwalitatieve tomatensaus en mozzarella, maar dan met pepperoni en kleine gehaktballen als topping. Geniet van hun bekende pizza met pestoswirl en dagelijks vers gemaakte pasta’s.

Rubirosa, 235 Mulberry Street, New York

Au Cheval

Voor een goede burger van hoge kwaliteit ben je bij Au Cheval aan het juiste adres. Volgens een New Yorkse vriendin is dit restaurant niet het makkelijkst te vinden. Het is namelijk gelegen in een vaag steegje in Soho, waar je niet verwacht dat er een bruisend restaurant zit. Maar niks is minder waar als je Au Cheval binnenstapt. Een gezellig restaurant met fijne fluwelen bankjes en sfeervolle verlichting. Een tip voor het eten: de burgers zijn overheerlijk, maar ook hun kale salad is groot favoriet. De toetjes zijn reusachtig groot en makkelijk te delen met een groep – zeker het proberen waard.

Au Cheval, 33 Cortlandt Alley, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Au Cheval Diner (@auchevaldiner)