kijk-binnen-in-het-nieuwe-glamoureuze-restaurant-van-louis-vuitton-in-saint-tropez-214615
©Louis Vuitton

Bon appetit, Saint Tropez! Deze zomer opent Louis Vuitton een restaurant in de glamoureuze stad aan de Franse Rivièra die bekendstaat om zijn jetset-clientèle, chique strandclubs en bruisende nachtleven. (Les Caves du Roy, iemand?). Het modehuis opende in januari 2020 nog een restaurant en café boven zijn boetiek in Osaka, Japan, maar dit is Vuittons eerste zelfstandige eetgelegenheid ter wereld.

Louis Vuitton opent restaurant in Saint Tropez

De setting is zoals verwacht glamoureus, met Vuitton die het terras van het White 1921 Hotel overneemt. Het ligt direct aan de Place de Lices, het kloppend hart van Saint Tropez met roodgekleurde bistro’s, chique winkels en, op bepaalde dagen van de week, een Provençaalse markt waar van alles te koop is, van baguettes tot antiek en strandbedekkingen.

Aan het roer van het restaurant staat de met een Michelinster bekroonde chef Mory Sacko, hoofd van MoSuke in Parijs. Zijn menu zal een mix van Afrikaanse, Japanse en Franse hedendaagse culinaire invloeden laten zien – een weerspiegeling van Saint Tropez’ rol als bestemming voor welgestelde reizigers van over de hele wereld.

Louis Vuitton restaurant in Saint Tropez
©Louis Vuitton

Op het lunchmenu prijkt een gastronomische versie van ‘ekiben’, een Japanse maaltijd die vaak geserveerd wordt in treinen. De dinerservice biedt van alles, van auberginetaco’s tot een tapasmenu.

Objets Nomades

Naast het eten is ook het decor een trekpleister. Zo is het terras bezaaid met stukken uit de Objets Nomades-collectie van Louis Vuitton (zoals de hangende lederen lantaarns van Zanellato/Bortotto). Ook de iconische fleur de lis van het modehuis komen terug in de heggen rondom het terras.

Het nieuwe Louis Vuitton-restaurant opent op 17 juni haar deuren, waarna je er het hele zomerseizoen terechtkunt. Voor wie richting Saint Tropez gaat, is dit een officiële aanbeveling om er te reserveren.

Louis Vuitton restaurant in Saint Tropez
©Louis Vuitton
Louis Vuitton restaurant in Saint Tropez
©Louis Vuitton

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.