milan-design-week-2022-dit-zijn-de-5-hoogtepunten-die-je-gezien-wil-hebben-214019

Na twee jaar is het eindelijk zover: Milan Design Week is terug en bigger and better than ever. Het evenement in de Italiaanse stad, rondom designbeurs Salone del Mobile, is zonder twijfel het grootste en meest omvangrijke ter wereld met tentoonstellingen, lanceringen en samenwerkingen op het gebied van design. Ook de modewereld is dit jaar weer volop aanwezig, met modehuizen die nieuwe home-collecties lanceren en interessante samenwerkingen aangaan. Dit zijn de hoogtepunten van Milan Design Week 2022.

De highlights van Milan Design Week

Van Missoni’s betoverende showroom met metershoge teddyberen tot nieuwigheden van Nederlands designtalent, hieronder vind je het beste van wat de Italiaanse beurs te bieden heeft.

Louis Vuitton Salone del Mobile 2022
©Louis Vuitton
1/5
Native Share

Louis Vuitton

In een speciaal ontworpen expositieruimte in de Garage Traversi onthult Louis Vuitton twee nieuwe toevoegingen aan de Objets Nomades-collectie van het modehuis, evenals een brede selectie van recente en klassieke stukken. Ook is daar het eivormige werk Nova House van Studio Rochel te bewonderen. Louis Vuitton heeft als traditie om nomadische architectuur tentoon te stellen, waarbij het werk van Studio Rochel naadloos aansluit.

Garage Traversi, Via Bagutta 2, Milaan

Hermès Milan Design Week 2022
©Hermès
2/5
Native Share

Hermès

De interieurcollectie van Hermès is inmiddels even begerenswaardig als de kenmerkende lederwaren. Voor de nieuwste collectie legt het Franse modehuis de nadruk op textiel – kasjmier, om precies te zijn. Tijdens Milan Design Week 2022 vind je Hermès in sportcentrum La Pelota, dat volledig omgetoverd is tot interieurwalhalla. Zo zien we indrukwekkende geometrische constructies in verschillende kleuren waar de nieuwe collectie tentoongesteld is. Een lust voor het oog.

La Pelota, Via Palermo 10, Milaan

Monumental Wonders tijdens Milan Design Week 2022
©OMA
3/5
Native Share

SolidNature x OMA x Sabine Marcelis

In het Lavanderia-gebouw van expositieruimte Alcova in Milaan kun je terecht voor de bijzondere tentoonstelling Monumental Wonders. Daarin wordt het potentieel van marmer in meubel- en interieurontwerp verkend, zowel als ruw en als gerecycled materiaal. Het is een samenwerking van Nederlands natuursteenmerk SolidNature en het door Rem Koolhaas opgerichte architectenbureau OMA, en showt stukken van de eveneens Nederlandse ontwerper Sabine Marcelis.

Alcova, Via Simone Saint Bon 1, Milaan

Missoni Milan Design Week 2022
©Missoni
4/5
Native Share

Missoni

Voor Milan Design Week 2022 transformeert het Italiaanse modehuis Missoni hun showroom om in een betoverende plek. Daar zijn onder meer oversized dieren te bewonderen, die onder meer gemaakt zijn van Missoni’s iconische stoffen, zoals het gekleurde zigzag-breiwerk. Een andere designervaring vind je op de binnenplaats van de Università Statale, waar gigantische outdoorontwerpen van Missoni Home te bewonderen zijn, zoals een XL-sofa en enorme teddybeer.

Missoni Showroom, Via Solferino 9 Milaan – Missoni Università Statale, Via Festa del Perdono 7, Milaan

Prada Milan Design Week 2022
©Prada
5/5
Native Share

Prada

Tijdens de designweek belicht Prada de complexe verhouding tussen natuur en design. Het Italiaanse modehuis lanceert Prada Frames, een driedaags symposium. De reeks lezingen en evenementen, samengesteld door de onderzoeks- en ontwerpstudio Formafantasma, benadert design vanuit een milieuperspectief. Wat is de impact van design op de planeet? En hoe ziet de toekomstige relatie van design en natuur eruit? Daarbij is – met behulp van een speciale scantechniek – een betoverend paars bos nagebootst.

Biblioteca Nazionale Braidense, Via Brera 28, Milaan