dit-zijn-ze-de-9-leukste-terrassen-van-amsterdam-214011

Goed nieuws: dit weekend én vandaag wordt het mooi weer. Als we de weergoden mogen geloven kunnen we na dagenlang wisselvallig weer ein-de-lijk van wat zonnestralen genieten. Hoog tijd dus voor het terras. Of je nu zin hebt om met vrienden een drankje te doen, met het gezin wat te eten of juist in je eentje wilt dagdromen: het kan allemaal op deze 9 unieke terrassen in Amsterdam. Vorige week zetten we al de 5 leukste stadsstranden van Nederland op een rij, doe nu je voordeel met deze fijne lijst vol Amsterdamse terrassen.

Deze 9 terrassen in Amsterdam wil je bezoeken

Pamela

Wie een queer bar zoekt met onvergetelijke cocktails en supervriendelijke medewerkers moet bij Pamela in Amsterdam-West zijn. Hier vind je de leukste mensen van Amsterdam. Het interieur is kleurrijk, net als zij die er werken. Ook niet geheel onbelangrijk: de bites en snacks zitten vol smaak. Wat wil je nog meer?

Pamela, Jacob van Lennepstraat 86H

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door PAMELA (@pamela.amsterdam)

De Vergulden Eenhoorn

Rustig, groen en karakteristiek: de Vergulden Eenhoorn in Oost is een unieke boerderij met heerlijk terras. Lig languit op de strandstoelen met een goed tijdschrift of plan een lunch op de houten bankjes. Deze oude stadsboerderij uit 1702 is perfect voor alle gelegenheden en bestaat uit een café, restaurant en hotel.

De Vergulden Eenhoorn, Ringdijk 58

GAPP

Naast de Vergulden Eenhoorn zit GAPP, het dakterras van studentenflat CASA in Amsterdam. Ga hierheen als je van cocktails, internationale snacks en een brede selectie tapbier houdt. Ook als je een rijk uitzicht om bij weg te dromen zoekt, moet je bij GAPP zijn.

GAPP, Eerste Ringdijkstraat 4

Louie Louie

Louie Louie in Amsterdam-Oost is een geweldig restaurant mét fijn terras. Inmiddels is het een vaste naam geworden als het om de beste terrassen van Amsterdam gaat. Een perfecte plek voor lekker eten, borrelen en goede muziek.

Louie Louie, Linnaeusstraat 11A

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Louie Louie (@louielouie.nl)

Bret

Nog geen vijf minuten lopen van station Sloterdijk vind je het altijd prettige en levendige Bret. Overdag is het namelijk een café, in de avond een restaurant en in de weekenden een club, maar er is altijd een gezellig terras. ‘An oasis in this concrete jungle‘, noemen ze zichzelf. Duurzaamheid zit sterk verweven in het DNA van deze fijne plek naast Sloterdijk. Dit zie je terug in het zero-waste beleid in de keuken, maar ook in de wijngaard waar druiven groeien voor de eigen wijn.

Bret, Orlyplein 76

Proeflokaal ’t Nieuwe Diep

De recensies liegen er niet om: Proeflokaal ’t Nieuwe Diep is een 5 sterren verborgen parel tussen de bomen. Voor wie onder het genot van een drankje in alle rust wil genieten van de natuur is dit wellicht het leukste terras van Amsterdam.

Proeflokaal ’t Nieuwe Diep, Flevopark 13a

Café Fonteyn

Café Fonteyn aan de Nieuwmarkt 13-15 is een klassieker. Wie vooral een gezellig terras zoekt moet hier zijn. De iconische naam binnen de Amsterdamse terrassen krijgt een welverdiende plek op deze lijst. Met name de chefs, die binnen no-time een heerlijke lunch of maaltijd voor je klaarmaken, verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden.

Café Fonteyn, Nieuwmarkt 13- 15

Oma Ietje

Als je met vrienden of familie een onvergetelijke middag in Amsterdam-Zuidoost wilt beleven moet je naar Oma Ietje. Vooral in de zomer trekken de meest creatieve Amsterdammers massaal naar dit terras. De plek heeft een hippe, maar rustige sfeer: een fijne combinatie die je niet vaak tegenkomt. Ook heeft Oma Ietje een heerlijk gevarieerde menukaart vol vegetarische hapjes.

Oma Ietje, Heesterveld 3

Hannekes Boom

Last but definitely not least: Hannekes Boom. Dit terras midden in het drukke centrum van Amsterdam voelt aan als een strandtent. Als je een gezellig dagje met vrienden of familie wilt beleven, of in je eentje wilt dagdromen in de zon op de rand van de kade, raden wij je aan dat hier te doen. En als kers op de taart: de plek transformeert wanneer de zon ondergaat naar een hippe bar waar gedanst wordt.

Hannekes Boom, Dijksgracht 4

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hannekes Boom (@hannekesboom)