alles-wat-je-wil-weten-over-de-bruiloft-van-anouk-op-het-malieveld-in-den-haag-213449
©Marc de Groot

De zangeres van Nobody’s Wife wordt binnenkort somebody’s wife, want Anouk trouwt zaterdag 11 juni met haar grote liefde, Dominique Schemmekes. Dat doet ze op een manier die typisch Anouk is, verreweg van traditioneel: tijdens haar concert op het Malieveld in Den Haag. En Vogue is er bij als exclusieve partner, zowel backstage als on stage. Houd zaterdag onze kanalen dus goed in de gaten voor exclusieve beelden van Anouk en Dominique’s bruiloft.

Voordat het grote moment daar is, zet Vogue alle ins & outs op een rij. Hieronder vind je alles wat je wilt weten over de bruiloft van Anouk.

Bruiloft Anouk op het Malieveld

Anouk vroeg haar vriend Dominique in 2020 al ten huwelijk, maar moest de bruiloft telkens uitstellen vanwege de coronacrisis. Volgende week is het eindelijk zover en mogen de twee elkaar het jawoord geven op een wel heel bijzondere locatie. Ten overstaan van duizenden fans trouwt de 47-jarige zangeres op het Malieveld in haar hometown Den Haag.

Dominique wilde iets groots en groter dan dit wordt het niet, aldus Anouk aan tafel bij talkshow Jinek, waar ze in april dit jaar het nieuws van haar upcoming bruiloft bekend maakte. “Ik ben natuurlijk twee keer in het geheim getrouwd geweest en wel twee keer publiekelijk gescheiden”, vertelde de zangeres. “Ik dacht: dat ga ik een keer andersom doen en dan hopelijk zonder scheiden.”

Inmiddels heeft de gemeente Den Haag de zangeres toestemming gegeven om op het podium te trouwen. In een brief schreef de gemeente dat het Malieveld voor de gelegenheid eenmalig dienst mag doen als plek waar de huwelijksvoltrekking mag plaatsvinden. Het grote moment vindt naar verluidt plaats tijdens het intermezzo van het optreden.

Alle zes de kinderen op het podium

Anouk heeft in totaal zes kinderen: Benjahmin (20), Elijah (18), Phoenix (17), Jesiah (12), Sion (7) en Jelizah (5). Waar haar oudste vijf kinderen uit vorige relaties zijn voortgekomen, deelt de zangeres haar jongste, Jelizah, met Dominique. Alles zes haar kinderen zijn aanwezig bij het huwelijk. “Zeker, die moeten erbij”, bevestigde Anouk bij Jinek. “Want wij doen dat samen. Ik weet niet hoe dat eruit komt te zien. Het zal allemaal een beetje een zooitje worden.”

De bruidslook van Anouk

Het antwoord op de vraag wat Anouk gaat dragen op haar grote dag blijft nog geheim. Anouk kennende blijft ze ver weg van traditioneel: geen witte bruidsjurk, maar eerder een power suit of andere feestelijke kledij met een zekere rock vibe. Wellicht kiest de zangeres voor een coole vintage look of een ontwerp van modelabels met een rebels, punky karakter, zoals Vivienne Westwood, Alexander McQueen of het Nederlandse Elzinga.

Ook zien we Anouk wel trouwen in een look van streetwearlabels als Daily Paper of Off-White. Wat het uiteindelijk gaat worden, zien we op de dag zelf.

Dresscode en cadeautip voor de gasten

Alle bezoekers van het concert op 11 juni zijn al op de hoogte gebracht van de dresscode voor het evenement. “Anouk gaat tijdens haar concert trouwen met haar grote liefde Dominique. Ze zouden het leuk vinden als alle bezoekers feestelijk naar het Malieveld komen”, valt er te lezen in de e-mail van de organisator.

Ook krijgen de fans een cadeautip. “Het is niet mogelijk om cadeaus mee het evenemententerrein op te nemen. Mocht je toch wat willen schenken, dan zou je Dominique en Anouk enorm blij maken met een donatie aan B.C. Tripe ThreaT.” Een organisatie die “een positieve omgeving wil vormen voor jongeren, waarbij zij de mogelijkheid krijgen om hun volledige potentie te benutten door middel van sport, cultuur en lifestyle”.

De e-mail slash huwelijksuitnodiging is niet compleet zonder persoonlijke boodschap. “Wij zijn superblij dat jullie bij de ceremonie aanwezig kunnen zijn en met ons de ervaring kunnen delen”, aldus Anouk en Dominique.

Vogue als exclusieve partner

Vogue is er aanstaande zaterdag op 11 juni bij om het huwelijk van Anouk en Dominique vast te leggen, backstage én on stage. Volg ons op Instagram om niets te missen.

Exclusieve beelden van de bruiloft en hun eerste interview samen als newlyweds vind je in de aankomende Vogue-special Anouk & Dominique – The Wedding Album, dat 30 juni verschijnt. De special als eerste in huis hebben? Pre-order dan hier.