11-beroemdheden-die-geen-klassieke-witte-trouwjurk-droegen-op-hun-grote-dag-209507

De traditionele witte bruidsjurk hebben we te danken aan queen Victoria – die breekt met wat de norm is als ze in 1840 trouwt in delicaat wit met kant en een sluier. Mooi, maar niet voor iedereen weggelegd. Steeds meer moderne bruiden wijken daarom af van trouwtradities.

In plaats daarvan kiezen ze voor meer persoonlijke ceremonies die een betere afspiegeling zijn van zichzelf. Dat doen ze onder meer door de zogenaamde ‘regels’ over klassiek wit aan de kant te schuiven.

Beroemdheden die geen witte trouwjurk droegen

Neem bijvoorbeeld Emily Ratajkowski, die in 2018 voor haar huwelijk met Sebastian Bear-McClard, kiest voor een mosterdgeel broekpak van Zara. Of Elizabeth Taylor, die een zonnige gele jurk draagt en een hoofdtooi met bloemen als ze geloften uitwisselt met Richard Burton. En zo zijn er nog vele anderen die afwijken van de klassieke witte jurk.

Hieronder meer beroemdheden die geen witte trouwjurk droegen op hun grote dag.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

Emily Ratajkowski

Model, ondernemer en low-key bruid Emily draagt een mosterdgeel broekpak van Zara en een zwarte fedora als ze trouwt met Sebastian Bear McClard. Ze wisselen hun geloften uit in een gerechtsgebouw in New York, 2018. De enige subtiele knipoog naar bruidstradities? Het sluierachtige gaasdetail op haar hoed.

Keira Knightley op haar bruiloft
©Matrix
1/8
Native Share

Keira Knightley

De actrice slaat haar huwelijk in 2013 met muzikant James Righton bijna over. Ze draagt een poederige Chanel-jurk, die ze al eens eerder droeg tijdens de BAFTA’s van 2008, met daaroverheen een Chanel-jasje. Later onthult Keira dat ze voor de ceremonie een tweede, custom Valentino-jurk liet maken.

Gwen Stefani op haar bruiloft
©Getty Images
2/8
Native Share

Gwen Stefani

Een van de beroemdste kleurrijke trouwjurken in de geschiedenis. Gwen Stefani draagt een roze dip-dyed John Galliano-japon om te trouwen met haar eerste man, Gavin Rossdale, in 2002.

Marilyn Monroe op haar bruiloft
©PA
3/8
Native Share

Marilyn Monroe

Als de Hollywood-superster in 1954 trouwt met honkballer Joe DiMaggio, doet ze dat in een chocoladebruine jurk met bijpassend jasje.

Victoria Beckham

Oké, Victoria Beckham loopt in 1999 naar het altaar in Luttrellstown Castle in Ierland in een champagnekleurige zijden Vera Wang-jurk. Maar de fans herinneren zich vooral de matching paarse Antonio Berardi-looks van het koppel.

Elizabeth Taylor op haar bruiloft
©Rex
4/8
Native Share

Elizabeth Taylor

Voor haar zesde huwelijk in 1964, de eerste van de twee keren dat ze met acteur Richard Burton trouwt, kiest Taylor een mosterdgele jurk met een hoofdtooi van madeliefjes.

Julianne Moore op haar bruiloft
©Splash
5/8
Native Share

Julianne Moore

De Oscar-winnares geeft in 2003 het ja-woord aan Bart Freundlich in een minimalistische lila Prada-slipdress en groene zijden hakken.

Beatrice Borromeo op haar bruiloft
©Valentino
6/8
Native Share

Beatrice Borromeo

Een koninklijk huwelijk hoeft niet traditioneel te zijn, bewijst de Italiaanse erfgename. Ze draagt lichtroze Valentino-couture tijdens haar huwelijk in 2015 met Pierre Casiraghi, toepasselijk gehouden in Monaco’s Roze Paleis.

Wallis Simpson op haar bruiloft
©Getty Images
7/8
Native Share

Wallis Simpson

De Amerikaanse gescheiden Wallis Simpson wordt een van de meest besproken vrouwen ter wereld in 1936, als de toenmalige koning Edward VIII afstand doet van de troon om met haar te trouwen. Het zal niemand verbazen dat haar jurk net zo beroemd is geworden. Ze draagt een Mainbocher-jurk in ‘Wallis blue’, een kleur die bij haar ogen past, voor haar Franse huwelijk in 1937 met de voormalige monarch.

Jerry Hall op haar bruiloft
©Getty Images
8/8
Native Share

Jerry Hall

Vivienne Westwood is de ontwerper van Jerry Hall’s babyblauwe jurk voor haar huwelijk met mediamagnaat Rupert Murdoch in 2016. De bruidsmeisjes – waaronder Jerry’s dochters Lizzy Jagger en Georgia May Jagger – zijn ook in het blauw. De bruid maakt haar trouwlook af met zilveren Roger Vivier-flats en een Chanel-tas.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

Sarah Jessica Parker

Op 19 mei 1997 trouwt Sarah Jessica Parker met Matthew Broderick. De Sex and the City-actrice draagt een zwarte Morgane Le Fay-jurk op haar bruiloft, een heus verrassingshuwelijk. Zo krijgen vrienden een uitnodiging voor een feest in New York, niet wetende dat ze het paar zien trouwen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.