een-festival-op-de-planning-dit-zijn-praktische-modetips-265152
©Getty Images

Eerder zetten we al de beste muziekfestivals in Nederland van deze zomer op een rij. Vandaag delen we praktische modetips van de ferventste festivalgangers van de Vogue-redactie. Van felle zon tot regen: dankzij dit lijstje trotseer jij alle weersomstandigheden op een festival in stijl.

Modetips voor een festival

Met de pet rond

Het wordt warm dit weekend, dus neem een hoedje of pet mee als bescherming tegen de zomerhitte en het felle zonlicht. Toevallig is de baseballpet een van de trends van het moment. En tijdens afgelopen edities van modewerken spotten we nog een even praktisch als cool accessoire, namelijk de cowboyhoed. Hoofddeksels geven je look wat extra’s én zo voorkom je een zonnesteek. Nog een voordeel: hoeden en petten kunnen ook ingezet worden bij een plotse regenbui. Zie daarvoor ook de volgende tip.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung)

Schoenen zijn de basis

Er zijn misschien ergere dingen in de wereld, maar met natte sokken op een festival lopen is ook heus geen feestje. Of met volledig geruïneerde sneakers die eigenlijk net nieuw zijn, terugkomen van een festival. Dus draag stevige schoenen die eventueel tegen regen kunnen en die sowieso vies mogen worden. Denk aan regenlaarzen, de nu veel gespotte hoge laarzen (werkt ook bij een kort rokje) of cowboylaarzen. Die matchen ook lekker met de net genoemde cowboyhoed, al wil je een carnavalslook voorkomen. Ook kun je natuurlijk altijd gewoon oude sneakers aantrekken. Schoenen die toch vies worden, krijg je misschien nog schoon met deze tips tegen vlekken. Extra tip van oma: neem sowieso een vlekkenzeep mee naar het festival om de ergste ongelukjes meteen uit je kleding te schrobben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

Op je heupen

Op een festival wil je natuurlijk lekker je handjes vrij hebben om te dansen, feesten, knuffelen en eten. Tegelijkertijd wil je ook wat dingen meenemen, zoals een portemonnee of je onmisbare make-upproduct. Een klein schouder- of heuptasje is daar het perfecte mode-item voor. Want: zowel stijlvol als praktisch. Hier tipten we nog meer goede accessoires en manieren om ze te dragen tijdens een festival. En heb je echt geen zin iets om je lijf te dragen? Stop dan ouderwets je pinpas in je sok, beha of gewoon in je broekzak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Waterflestas

Het zal je verbazen hoeveel je loopt, danst en zweet tijdens een festivaldag of -weekend. Belangrijk dus om gehydrateerd te blijven. Tijdens de Chanel Cruise 2023-show in Monaco zagen we veel handige waterfles-tassen. Heb je niet bepaald een Chanel-budget voor je festivallook? Je hebt tegenwoordig ook waterflessen waar al een hengsel aan zit en die je makkelijk met je meedraagt aan je broek of tas. Let wel op: deze mogen vaak mee naar de camping maar soms niet naar het festivalterrein.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @chanel_archives

Ge(s)laagde look

Last but not least: draag laagjes. Vooral wanneer je blijft slapen, of als het ’s avonds laat wordt en afkoelt, is het aan te raden kleding te kiezen die je gemakkelijk uit en aan kunt trekken. Werk dus met laagjes van verschillende materialen, die ook zorgen voor een mooi contrast. Denk aan een badpak als top, met erop misschien een doorzichtige blouse en daaroverheen weer een chunky knit die je overdag om je heupen knoopt. Andersom werkt het ook: als de zon erg brandt, kun je soms beter een losse, linnen blouse dragen dan je huid blootstellen aan de zon. Ook bij warmte zijn sheer layers helemaal je vriendin.