een-festival-of-5-op-de-planning-dit-zijn-de-beste-modetips-220026
©Paul Bellaart, Vogue Nederland, Maart 2022

Eerder zetten we al de beste muziekfestivals in Nederland op een rij, vandaag geven we de beste modetips van fervente festivalgangers van de Vogue-redactie. Met dit lijstje kun jij alles aan – van felle zon tot regen – en ben je helemaal klaar om te gaan.

Festival modetips voor het festivalseizoen 2022

Goede schoenen

Er zijn niet zo heel veel dingen erger dan met natte sokken op een festival lopen. Niet voor niets verkopen festivalgangers massaal hun tickets wanneer het regent – maar jij kunt dit. Het weer in Nederland is vergelijkbaar met dat in Londen en voor wat regenkleding inspiratie is het slim de streetstyle van de Engelsen af te kijken. We zien veel handige schoenen waarmee je slecht weer kunt verslaan. Te weten: regenlaarzen, laarzen van waterdichte stoffen en cowboylaarzen. Schroom niet om gewoon oude sneakers aan te doen. Als je wilt dat je schoenen er na een festival nog mooi uitzien, is dat namelijk wishful thinking.

Zonneklep, hoedje of pet

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: neem alsjeblieft een zonneklep, hoedje of pet mee als bescherming tegen zomerhitte en fel zonlicht. Als we kijken naar mode-inspiratie voor zonbescherming is het modevolk in Italië de meest creatieve. Zo spotten we tijdens Milaan Fashion Week een ander festival-waardig mode-item als bescherming tegen de zon: de cowboyhoed.

©Phil Oh

Fanny pack

Stop op festivals alleen spullen in zakken of tassen met ritssluitingen – er kan van alles gebeuren. Een fanny pack is daar het perfecte mode-item voor.

Waterfles-tas

Neem een goede waterfles mee én een tas om hem in te stoppen. Al heb je tegenwoordig erg modieuze waterflessen waar een hengsel aan zit; ook handig. Tijdens de Chanel Cruise 2023 show in Monaco zien we veel handige waterfles-tassen. Het zal je verbazen hoeveel je loopt op zo’n festival dag – laat staan festival weekend. Je raakt veel vocht kwijt dat je echt moet bijvullen, een waterfles is daarom echt een must. 

Laagjes

Last but not least: draag laagjes. Echt, laagjes zijn je beste vrienden op een festival. Vooral wanneer je blijft slapen is het aan te raden kleding mee te nemen die je gemakkelijk uit en aan kunt doen. Het kan ’s ochtends gewoon nog ontzettend koud zijn. Zoveel mogelijk laagjes dus. Begin met een basislaag voor de warmte en voeg dan kleding toe. Je hebt vast nog wel een zwarte legging in de kast liggen: neem‘m mee voor onder je favoriete rok of jurk. Zo kun je altijd items aan- en uittrekken als het weer je ineens verrast. Wat betreft de weer apps: check het weer voordat je vertrekt en voeg voor de zekerheid aan beide kanten een paar graden toe.

©Acielle / Style Du Monde