het-trending-accessoire-deze-zomer-de-baseballpet-262495
©ANP

Onze favoriete stijlmakers Hailey Bieber, Kendall Jenner en Jennifer Lawrence hebben allemaal een geheel eigen off duty-stijl. Zo gaat Kendall vaak voor een casual-chique look en kiest Hailey meestal voor een streetwear-achtige outfit. En Jennifer Lawrence? Die ondergaat momenteel een van haar chicste stijltransformaties ooit. Hoewel ze alle drie een andere stijl hebben, is er één gemene deler. Als we het drietal mogen geloven, kiezen we deze zomer voor meer comfort en coolness, en is er één trending item in het bijzonder dat we massaal gaan dragen (dat je wellicht eerder associeert met je vader dan met jezelf): de baseballpet, een heuse trend.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De on trend baseballpet

De baseballpet – oftewel: een ‘gewone’ pet – is van oorsprong een praktisch hoofddeksel dat wordt gedragen door honkbalspelers. Het eenvoudige ontwerp met een gebogen klep en verstelbare achterkant staat symbool voor de Amerikaanse sportcultuur – en daarmee ook de inmiddels populaire athleisure-stijl. Het duurde dan ook niet lang voordat de pet zijn weg vond naar het straatbeeld en niet langer enkel op de sportvelden werd gedragen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dani Michelle (@danixmichelle)

Wellicht draag je enkel een pet tijdens het sporten. Maar ook wanneer het regent of je tussen je haarwasbeurten in zit, kan het hoofddeksel van pas komen. Naast het functionele element heeft de baseballpet echter ook de potentie om je look de nodige coolness te geven – iets wat je moeilijk bereikt met een ander accessoire. Kijk bijvoorbeeld naar Kendall Jenner die een pet droeg bij een chicque (en kostbare!) Bottega Veneta-jurk, inclusief oorbellen. Maar je kan ‘m ook bij een chique blazer dragen, met quircky loafers eronder. Het lijkt een mismatch, en juist daarom zorgt het voor een onverwachtse twist die je outfit interessanter maakt.

Daddy cool

Hailey Bieber en Jennifer Lawrence stylen de pet op hun beurt op een manier die iets meer bij de initiële stijl van het accessoire past; een comfy jeans, strakke top en sneakers passen moeiteloos bij de casual look van een pet – al voegt het accessoire ook dan een extra laag nonchalance toe. Wat dat betreft heeft de baseballpet een zelfde soort effect als een zonnebril; het accessoire zorgt ervoor dat je minder zichtbaar bent, en dus mysterieuzer. Hebben onze vaders toch meer stijl dan we dachten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dani Michelle (@danixmichelle)

Shop jouw trendy baseballpet

De baseballpet is natuurlijk niet nieuw en blijft continu opduiken in de modewereld – zij het als onderdeel van verschillende looks. Voor welke stijl we deze zomer gaan? Kies zoals Kendall Jenner voor een casual New Era-variant, of voor een versie van Ralph Lauren, waar Hailey Bieber en Jennifer Lawrence fan van zijn. Hoe dan ook: het liefst een exemplaar dat niet zou misstaan op een baseballveld, of tijdens een rondje joggen door het park. Show jouw baseballpet hieronder.

Ralph Lauren-pet

Ralph Lauren pet
©de Bijenkorf

Pet met polo-logo, € 59

Ganni-pet

Ganni-pet
©de Bijenkorf

Beige pet van biologisch katoen, € 95

J.W. Anderson-pet

J.W. Anderson pet
©de Bijenkorf
jw-anderson-pet

Pet met wit logo, € 62,50

Ralph Lauren-pet

Ralph Lauren pet
©de Bijenkorf

Rode pet met logo, € 59

Tommy Hilfiger-pet

Tommy Hilfiger pet
©de Bijenkorf

Crèmekleurige pet, € 29,90

New Era-pet

NY pet
©Zalando

Blauwe pet met wit logo, € 28,95

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.