het-trending-accessoire-deze-zomer-de-baseballpet-262495
©ANP

Onze favoriete stijlmakers Hailey Bieber, Kendall Jenner en Jennifer Lawrence hebben allemaal een geheel eigen off duty-stijl. Zo gaat Kendall vaak voor een casual-chique look en kiest Hailey meestal voor een streetwear-achtige outfit. En Jennifer Lawrence? Die ondergaat momenteel een van haar chicste stijltransformaties ooit. Hoewel ze alle drie een andere stijl hebben, is er één gemene deler. Als we het drietal mogen geloven, kiezen we deze zomer voor meer comfort en coolness, en is er één trending item in het bijzonder dat we massaal gaan dragen (dat je wellicht eerder associeert met je vader dan met jezelf): de baseballpet.

De baseballpet is weer een trend

De baseballpet – oftewel: een ‘gewone’ pet – is van oorsprong een praktisch hoofddeksel dat wordt gedragen door honkbalspelers. Het eenvoudige ontwerp met een gebogen klep en verstelbare achterkant staat symbool voor de Amerikaanse sportcultuur – en daarmee ook de inmiddels populaire athleisure-stijl. Het duurde dan ook niet lang voordat de pet zijn weg vond naar het straatbeeld en niet langer enkel op de sportvelden werd gedragen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dani Michelle (@danixmichelle)

Wellicht draag je enkel een pet tijdens het sporten. Maar ook wanneer het regent of je tussen je haarwasbeurten in zit, kan het accessoire van pas komen. Naast het functionele element heeft de baseballpet echter ook de potentie om je look de nodige coolness te geven – iets wat je moeilijk bereikt met een ander accessoire. Kijk bijvoorbeeld naar Kendall Jenner die een pet droeg bij een chique (en kostbare!) Bottega Veneta-jurk, inclusief oorbellen. Maar je kan ‘m ook bij een chique blazer dragen, met quircky loafers eronder. Het lijkt een mismatch, en juist daarom zorgt het voor een onverwachtse twist die je outfit interessant maakt.

Daddy cool

Hailey Bieber en Jennifer Lawrence stylen de pet op hun beurt op een manier die iets meer bij de initiële stijl van het accessoire past: met een comfy jeans, strakke top en sneakers. Die styling past moeiteloos bij de casual look van de pet, al voegt het accessoire ook dan een extra laag nonchalance toe. Wat dat betreft heeft de baseballpet een zelfde soort effect als een zonnebril: het accessoire zorgt ervoor dat je minder zichtbaar bent, en dus mysterieuzer. Hebben onze vaders toch meer stijl dan we dachten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dani Michelle (@danixmichelle)

De nieuwe Vogue-pet

De baseballpet is natuurlijk niet nieuw en blijft continu opduiken in de modewereld. Voor welke stijl we deze zomer gaan? Kies voor Vogue’s exclusieve pet die je nu ontvangt bij het nieuwe juli/augustus 2024-nummer. Of ga de stijl van Ralph Lauren, geliefd bij Hailey Bieber en Jennifer Lawrence, of voor high-fashion varianten van Saint Laurent en J.W. Anderson. Shop onze favorieten hieronder.

Vogue

Vogue Nederland pet
©Vogue Nederland

Zwarte pet met Vogue-logo (inclusief Vogue-nummer), € 12,99

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren pet
©de Bijenkorf

Pet met polo-logo, € 41,30

Ganni-pet

Ganni pet
©de Bijenkorf

Beige pet van biologisch katoen, € 95

Sporty & Rich

Sporty & Rich pet
©de Bijenkorf

Pet met borduring, € 30

J.W. Anderson

J.W. Anderson pet
©de Bijenkorf

Pet met wit logo, € 92,50

Acne Studios

Acne Studios
©de Bijenkorf

Pet met logo, € 170

Saint Laurent

Saint Laurent pet
©NET-A-PORTER

Embellished denim pet, € 395

Isabel Marant

Isabel Marant pet
©de Bijenkorf

Pet in wolblend met logoborduring, € 87,50

Ralph Lauren

Ralph Lauren rode pet
©de Bijenkorf

Rode pet met logo, € 29,50

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger pet
©de Bijenkorf

Crèmekleurige pet, € 39,90

Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe pet
©de Bijenkorf

Denim pet, € 70

Toteme

Toteme pet
©NET-A-PORTER

Zwarte baseballpet, € 150

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.