alle-keren-dat-cate-blanchett-haar-rode-loper-looks-opnieuw-droeg-243345

“Het is chic om te herhalen”, postte Elizabeth Stewart, de styliste van Cate Blanchett, op Instagram toen de actrice een reeks looks opnieuw droeg op de rode loper tijdens het Filmfestival van Venetië in 2020. Eerst was er de paillettenjurk van Esteban Cortazar die ze voor het eerst droeg tijdens de Londense première van Carol. Daarna was er de hermaakte Alexander McQueen-jurk, omgetoverd tot een top die ze kon combineren met een broek. Een vleugje verbeelding kan duidelijk veel doen bij rode loper-looks.

Cate Blanchett herhaalt looks op de rode loper

Het is dus niet de eerste keer dat Blanchett looks herhaalt op de rode loper. Ze droeg bijvoorbeeld de zwarte kanten Armani Privé-jurk van de Golden Globes van 2014 opnieuw naar het filmfestival van Cannes in 2018, en koos datzelfde jaar voor een jurk met ‘getatoeëerde’ mouwen van de Parijse ontwerper Yacine Aouadi die ze eerder in 2015 droeg. Meer recent zagen we haar in een gedeconstrueerde Alexander McQueen-jurk bij de Governors Awards in Los Angeles en in een statement pak met pofmouwen, ook van McQueen, bij de filmprijzen van de London Critics’ Circle.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoewel het misschien niet veel lijkt – gezien het feit dat je in het normale leven dagelijks looks herhaalt – geeft het opnieuw dragen van een jurk op de rode loper een krachtige boodschap af voor het belang van duurzaamheid. Laten we hopen dat Blanchett dit prijzenseizoen, waarin ze al een aantal onderscheidingen heeft binnengehaald voor haar geweldige acteerwerk in Tár, meer looks zal herhalen. Afgelopen weekend deed ze dat gelukkig al: bij de uitreiking van de BAFTA’s droeg de actrice een vintage Maison Margiela-look, eerder gespot bij de Oscars.

Bekijk hieronder de beste hergebruikte looks op de rode loper van Cate Blanchett tot nu toe.

2014/2018: Armani Privé

Blanchett droeg deze zwarte kanten Armani Privé-jurk tijdens de Golden Globes in 2014, en vier jaar later opnieuw tijdens het Filmfestival van Cannes in 2018.

Cate Blanchett in Armani Prive jurk van kant
©Getty Images
1/8
Native Share

2014/2019: Armani Privé

Blanchett droeg deze schitterende jumpsuit van Armani Privé voor het eerst op een evenement van Giorgio Armani in Los Angeles en vijf jaar later op een feest in Londen.

Cate Blanchett in zwart broekpak
©Getty Images
2/8
Native Share

2015/2023: Maison Margiela

Cate Blanchett droeg de jurk van Maison Margiela voor het eerst op de rode loper van de Oscars in 2015. Bij de BAFTA’s in 2023 droeg ze het ontwerp opnieuw. Het verschil met haar look in 2015? De actrice combineerde de jurk nu met Louis Vuitton-parelkettingen. Ook waren de mouwen uitgebreid tot over de schouders.

De actrice in zwarte jurk van Margiela
©Getty Images
3/8
Native Share

2015/2020: Alexander McQueen

Na het dragen van deze geborduurde jurk van Alexander McQueen tijdens de BAFTA’s in 2016 liet Blanchett het lijfje bewerken voor de rode loper van het Filmfestival van Cannes. De tweede keer combineerde ze het ontwerp met een op maat gemaakte broek, in plaats van de oorspronkelijke geveerde rok.

De actrice in bloementop
©Getty Images
4/8
Native Share

2015/2018: Yacine Aouadi

Blanchett droeg deze tatoeagejurk van de Parijse ontwerper Yacine Aouadi voor het eerst tijdens de première van Carol op het New York Film Festival. Drie jaar later recyclede ze de look voor een American Film Institute Gala ter ere van George Clooney.

Cate Blanchett in 'little black dress'
©Getty Images
5/8
Native Share

 

 

2015/2020: Esteban Cortazar 

Blanchett debuteerde deze marineblauwe jurk van Esteban Cortazar tijdens de première van Carol in Londen. Ze droeg hem vijf jaar later opnieuw voor het openingsgala van het Filmfestival van Venetië.

Cate Blanchett in hollywood achtige jurk
©Getty Images
6/8
Native Share

2019/2023: Alexander McQueen

Blanchett droeg dit maatpak van Alexander McQueen met dramatische kobaltblauwe pofmouwen voor het eerst tijdens de première in New York van Where’d You Go, Bernadette. In 2023 droeg ze de statement look opnieuw tijdens de London Critics’ Circle Film Awards, waar ze acteur van het jaar werd voor Tár.

Cate draagt zwarte mouw met blauwe schapenboutmouwen
©Getty Images
7/8
Native Share

2020/2022: Alexander McQueen

Voor de Governors Awards in Los Angeles in 2022 koos Blanchett opnieuw deze gedeconstrueerde jurk uit de lente/zomer 2020-collectie van Alexander McQueen. Ze droeg hem voor het eerst op het Filmfestival van Venetië in 2020.

Cate Blanchett op de rode loper in een look van Alexander McQueen
©Getty Images
8/8
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK