emily-ratajkowski-lanceert-eigen-podcast-en-dit-kun-je-verwachten-227385
©ANP

Velen kennen haar van haar succesvolle modellencarrière. Of van haar swimwearlabel Inamorata. Maar het is allang duidelijk dat Emily Ratajkowski veel meer is dan ‘just a pretty face‘. Met haar persoonlijke essay in The Cut, het lanceren van haar boek My Body en politiek gerelateerde TikTok-video’s, spreekt Ratajkowski zich steeds meer uit over thema’s als vrouwelijkheid, macht, zelfbeeld en feminisme. Nu lanceert ze een nieuw project dat daar naadloos op aansluit: Emily Ratajkowski komt met haar eigen podcast. Genaamd High Low with EmRata brengt de auteur je wekelijks nieuwe afleveringen over verschillende thema’s, van politiek tot TikTok.

Emily Ratajkowski lanceert podcast

De afgelopen jaren was Ratajkowski zelf meer dan een keer het onderwerp van gesprek in vele podcasts. Nu draait het model de rollen om en gaat zij personen interviewen die haar inspireren. Zo laat Ratajkowski via haar Instagram-account weten: “Elke dinsdag presenteer ik een intiem gesprek met een speciale gast, waaronder beroemdheden, auteurs, goede vrienden en mensen die ik bewonder. Elke donderdag lanceer ik een monoloogaflevering, waarin ik een thema of vraag kies waarin ik geïnteresseerd ben en er dieper op inga, van politiek en feminisme tot seks en TikTok.”

Reden dat ze de podcast start? “Boeken zijn geweldig omdat je iets creëert dat van jou is, maar mensen kopen een exemplaar en het wordt van hen. De relatie tussen schrijver en lezer is er, maar het is zeker niet zo’n gesprek dat je online kunt voeren zoals het discours dat voortdurend plaatsvindt op Twitter en TikTok”, aldus EmRata tegen The Cut. “Podcasting zit daar ergens tussenin. Ik hou van het idee van een gesprek en het creëren van een gemeenschap op een manier die je met een boek niet kunt.”

‘High Low with EmRata’

High Low with EmRata wordt gelanceerd in samenwerking met Sony Music Entertainment en zal twee afleveringen per week uitbrengen, plus een bonusaflevering voor abonnees met vragen van luisteraars. “Ik ben opgegroeid met luisteren naar NPR en radio omdat we geen televisie hadden”, vertelt Ratajkowski in een interview met Variety. “Om te kunnen duiken in onderwerpen waarin ik geïnteresseerd ben, is dit format heel toepasselijk. Ik wil niet dat de show pretentieus aanvoelt, maar wil het wel hebben over dingen die ik interessant en belangrijk vind”, zegt ze.

In het interview met The Cut licht ze al een tipje van de sluiter van wat we kunnen verwachten. “Ik heb net een aflevering opgenomen over feminisme en plastische chirurgie: ‘Is plastische chirurgie feministisch of het tegenovergestelde?’ Dat is een voorbeeld.” En de monologen? “Die zijn een soort combinatie tussen een essay en een TikTok-video. Ik geniet er tot nu toe echt van.”

High Low with EmRata is vanaf 1 november te beluisteren.